Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PK-35 Vantaa jatkoon ansaitusti Suomen Cupissa

Jo toinen maan kärkijoukkue saapui Vantaalle arpaonnen saattelemana pelaamaan Suomen Cup -ottelua. Edellisellä kierroksella FC Honka sai tyytyä tippumaan Cupissa ja tällä kertaa saman kohtalon sai kokea HJK mutta vain selvimmin numeroin.

Ottelu alkoi PK-35 Vantaan hallinnassa. Pelin ensimmäiset minuutit näyttivät mitä tuleman pitää; HJK oli puolustuskannalla. PK-35 Vantaa aloitti pelin pirteästi ja prässäsi kovaa HJKn ryhmitystä eikä HJK pystynyt rakentelemaan omia kuvioitaan.

Ensimmäinen maali nähtiin jo noin 6. minuutin kohdalla kun PK-35 Vantaan keskikenttä prässäsi pallon itselleen ja Pirjo Leppikangas löysi loitavasti nouseen Jenna Korhosen vasemmalta laidalta. Korhonen keskitti pallon maalille, josta keskikenttäpelaaja Sanna Saarinen otti tyylikkäästi pallon haltuun rinnallaan ja laukaisi vasemmalla jalallaan pallon tyylikkäästi ohi HJKn maalia vartioineen Vera Variksen.

- Sanna on älykäs ja taitava pelaaja ja kun hän sai pallon maalin edessä en epäröinyt hetkeäkään ettei hän laukoisi palloa maaliin. Sanna parantaa otteitaan ottelu ottelulta, kehui valmentaja Miettinen suojattiaan.

HJK:lla tuntui olevan suuria vaikeuksia herätä tästä shokkialusta ja niin PK-35 Vantaa jatkoi dominoimistaan. Kun peliä oli pelattu n. 11 minuttia kotijoukkue iski jälleen. Keskikentän työmyyrä Jaana Lyytikäinen sai katkaistua HJKn purkupallon ja pallo ajautui Leppikankaalle, joka pääsi karkaamaan pakeilta ja sijoitti pallon ohi vastaantulleen Variksen 2-0 lukemiksi.

- Pelaajat ymmärsivät ottelun alun tärkeyden ja vastasivat hyvällä asenteella. He olivat hyvin valmistautuneet henkisesti vaikean vastustajan kohtaamiseen ja se palkittiin jo ensimmäisen 15 minuutin sisällä. Olemme pikkuhiljaa kasvaneet voittamaan HJKn ja tällä hetkellä meillä on heihin selvä henkinen yliote. Se näkyi selvästi jo ottelun alussa, Miettinen analysoi.

HJKn puolustus oli jatkuvasti vaikeuksissa PK-35 Vantaan nopeiden hyökkääjien ja kovan prässin kanssa. Eritoten topparit Laura Kivistö ja Sanna Malaska saivat tehdä täyden päivätyön pidellessään kiinni Cynthia Uwakkia, jota rikottiin useasti. Kauan odotettua keltaista korttia pääsi ensimmäisenä katselemaan 13. minuutilla Kivistö.

Noin vartin pelin jälkeen Eveliina Parikka näytti nopeutensa kun hän yritti syöttää eteenpäin Leppikankaalle ja kun pallo ei kelvannut hänelle eikä HJKn puolustukselle, Parikka spurttasi itse kereten palloon ja päästessään vastatusten Variksen kanssa. Ensimmäinen kosketus kuitenkin osoittautui liian kovaksi ja pallo vieri Variksen käsiin.

PK-35 Vantaan hieno alkurutistus alkoi hiipumaan ja HJK sai otetta pelistä. Se sai luotua painetta PK-35 Vantaan maalille. Painostuksen tuloksena HJK sai luotua muutamia kulmapotkuja peräkkäin ja 22. minuutilla Marianna Tolvanen pääsi testaamaan PK-35 Vantaan maalivahdin Lauren Johnstonin taidot. Johnston tuli hienosti vastaan ja voitti kaksinkamppailun.

HJKn energia oli kuitenkin väliaikaista ja PK-35 Vantaa sai helposti pidettyä HJKn hyökkäykset aisoissa. HJKn pelitaktiikka, pitkät pallot, oli helposti luettavissa ja kotijoukkueen puolustuslinja Jenae Seppälän ja Maiju Hirvosen johdolla klaarasi ne ilman suurempia ongelmia.

Kun lähes 40 minuutia on ensimmäistä puoliaikaa pelattu sai kotijoukkue sivurajaheiton, jonka linkosi maalille tuttuun tapaan Seppälä. Purkupalloon pääsi hurjan laukauksen omaava Jannica Tjeder, joka tykitti vain hieman yli maalin. Viimeisen viiden minuutin aikana HJK heräsi jälleen yrittämään ja saikin luotua muutaman vaarallisen tilanteen kotijoukkueen maalille. Vaarallisimmaksi niistä osoittautui aina vaarallisen Heidi Lindströmin veto suoraan kulmasta, joka kuitenkin liiteli maalin hiuksen hienosti takatolpan ohitse.

Toiselle puoliajalle HJK teki pelaajavaihtoja. Heidi Lindström ja Ella Ranta-Filppula saivat antaa tilaa Satu Kruussille ja Nea-Stina Liljedhalille. PK-35 Vantaa ei suorittanut pelaajavaihtoja puoliajalla.

Toisen puoliajan HJK aloitti vahvasti ja aiheutti muutaman hermostuneen peliesityksen PK-35 Vantaan joukkueelle. Satu Kruus pirteine jalkoineen laittoi painetta kotijoukkueen puolustuslinjalle ja saikin aikaan maalintekotilanteen itselleen 50. peliminuutilla mutta ei pystynyt yllättämään varmasti pelannutta Johnstonia.

Myös toisessa päässä maalivahti joutui koetukselle hetkeä myöhemmin. Uwak pääsi keskittämään maalille, ja Varis joutui venymään parhaaseensa estääkseen kotijoukkueen lisäosuman. Kotijoukkueen vahva esitys kuitenkin johti pian tulokseen kun Uwak pääsi karkaamaan HJKn puolustukselta ja hän sijoitti pallon ammattimaisesti maaliin ohi väärinsijoittuneen Variksen.

Maalin jälkeen HJK sai aikaan pientä painetta PK-35 Vantaan kenttäpuoliskolla. Vaihtojakin alettiin näkemään kotijoukkueen toimesta. Pallon ikävästi päähänsä pari minuuttia aikaisemmin saanut Anna Eld teki tilaa edellisen pelin sivussa olleelle Anna Vlasofille. Nicolina Jåfs korvasi Eveliina Parikan hänen loukattua kyynerpäätänsä. Myös Minna Pelkonen pääsi omalle pelipaikalleen testaamaan kuntoaan ja tilaa hänelle teki keskikentän työmyyrä ja avausmaalin tekijä Saarinen.

Pelin edettyä kohti loppua kotijoukkue antoi liikaa tilaa HJKn taitaville pelaajille ja joutui haluamattaan liikaa puolustuskannalle. Kesken HJKn hienoisen painostuksen murtautui kuitenkin PK-35 Vantaa hienolla syöttötyöskentelyllä HJKn rangaistusalueelle ja Jåfsin kaatamisen myötä kotijoukkue sai mahdollisuuden kaunistella numeroita rangaistuspotkusta. Varis kuitenkin torjui Lyytikäisen rangaistuslaukauksen ja tilanne säilyi ennallaan. Ottelun loppupuolella kotijoukkue teki vielä yhden pelaajavaihdon, kun huilaamaan tuli Lyytikäinen ja keskikentälle siirtyi taitava Elli Sormunen.

- Elli on hyvä, taitava pelaaja, joka kokemuksellaan ja pelinäkemyksellään pystyy rauhoittamaan peliä. Hän ei hätkähdä vaikeita tilanteita ja tällaiset pelaajat ovat elintärkeitä tiukoissa tilanteissa, kehui Miettinen.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä n. 10 minuuttia sai HJK balsamia haavoilleen kun se pääsi kaventamaan laitalinkki Elina Syrjälän toimesta. HJK pääsi etenemään vasenta laitaa ja pirteästi esiintynyt Tolvanen keskitti maalille ja Syrjälä kuittasi etukulmasta sisään.

Seuraavat kymmenen minuuttia kotijoukkue syyllistyi vain odottelemaan loppuvihellystä ja HJK sai myllerrystä aikaan PK-35 Vantaan kenttäpuoliskolla. Johnston joutui herättelemään itsensä takaisin peliin ja tekikin hienoja torjuntoja pelin lopussa. HJKn painostuksesta huolimatta ei lisäosumia nähty ja niin PK-35 Vantaa jatkaa Suomen Cupissa välierävaiheeseen.

- HJK on aina vaikea vastustaja ja jokainen peli on kohdattava kuin pelaisi finaalia. Niin psyykkasimme pelaajia ottelun alla. Otteluun on lähdettävä niin, että on valmis pelaamaan parasta peliään niin henkisesti kuin fyysisestikin. Nyt päästiin Cupin osalta eteenpäin ja kaikkihan tietävät, että Cup-pelit ovat aivan erilaisia kuin Liigapelit, joten jokainen peli meille Cupissa on “se finaali”, kiteyttää Miettinen.

Ronias Yacoob jatkaa PK-35:n riveissä

Pitkäaikainen PK-pelaaja Ronias Yacoob jatkaa joukkueen riveissä myös kaudella 2021.

Lue lisää
Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin

PK-35 vahvistuu mielenkiintoisella nuorella pelaajalla. Viime kaudella tuhoisaa jälkeä VJS:n riveissä tehnyt Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin.

Lue lisää
Oona Sevenius jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Oona Seveniuksen kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Viime talvena Punamustiin siirtynyt nuori hyökkääjä on ollut heti avauskaudellaan näkyvässä roolissa.

Lue lisää
Yhdysvaltalaishyökkääjä Vanessa Kara loppukaudeksi TiPS:n paitaan

Naisten edustusjoukkue vahvistuu jenkkihyökkääjä Vanessa Karalla. Edellisellä kaudella 23-vuotias hyökkääjä edusti Floridan Yliopiston kuuluisaa Gators-joukkuetta.

Lue lisää
Johanna Grönlund Punamustiin

Joukkueen mukana talvesta asti harjoitellut puolustaja on solminut PK-35:n kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.