Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PK-35 ja Honka tasasivat pisteet

PK-35 sai tänään tyytä tasapeliin Honkaa vastaan. Toisen puoliajan selkeästä hallinnasta huolimatta vantaalaisilla oli vaikeuksia murtaa Hongan hyvin toiminutta puolustusta.

Ottelun alussa PK-35 juoksi muutaman kerran laidalta karkuun. Muun muassa Cynthia Uwak pääsi ajamaan rangaistusalueelle ja viimeinen puolustaja oli jo polvillaan mutta Uwakin epäonneksi harhautuksesta pallo kimposi maassa olleen puolustajan selän kautta ulottumattomiin. Otteliun edetessä Honka kuitenkin tiivisti puolustustaan. Samalla PK:n haastot 1 vastaan 1 tilanteissa ja juoksupallot linjan taakse harvenivat.

Honka pyrki nopeasti riiston jälkeen pelaamaan kärjille ja ensimmäisellä puoliajalla se toimi jokseenkin. Se sai aikaan useita riistoja ja läpiajo oli lähellä muutamaan otteeseen. PK:n puolustus ehti kuitenkin aina ajoissa väliin ja näin ollen Honka ei saanut kunnollisia maalipaikkoja. Kotijoukkueella oli puolestaan pari erinomaista tilannetta. Yksi kulmapotku puolen tunnin kohdilla putosi vitosen viivalle ja kimposi pelaajien polvista maalia kohti. Hongan maalivahti Minja Lahdelma oli kuitenkin hereillä. Toinen loistopaikka avautui Iina Salmelle, joka sai pallon vähän pilkun takaa. Pienen harhautuksen jälkeen sijoitus alakulmaan mutta Lahdelma venyi hienoon torjuntaan.

Vaikka PK piti palloa hieman enemmän, niin ensimmäinen puoliaika oli lopulta aika tasainen. Vierasjoukkueesta edukseen essintyi erityisesti Kiia Laine, joka usein oli käynnistämässä vastahyökkäyksiä. Toisella puoliajalla nämä nopeat hyökkäykset puuttuivat lähes kokonaan. Honka vetäytyi huomattavasti enemmän oman maalinsa eteen. PK:n luovuus ja rohkeus ei kuitenkaan tänään riittänyt ohittamaan tiivistä sumppua.

Toisen puoliajan ensmmäinen maalipaikka tuli pitkästä sivurajaheitosta, jossa pallo ohjattiin kohti etukulmaa mutta Lahdelma oli maalillaan taas valppaana. Honka sai ensimmäisen hyökkäyksensä toisella puoliajalla 65 minuutilla. Hietasen nopea nousu laidalta päättyi keskitykseen, johon Maiju Hirvonen kurotti jalkansa väliin. PK-35:n epäonneksi pallo kimposi siitä omaan maaliin.

Hongan maalin jälkeen PK-35 lähti hakemaan tasoitusta mutta Honka iskikin toistamiseen vastaan. Kaisa Ranki pääsi läpi mutta Rachael Ayegba tuli ulos maalista ja torjui matalan kudin näyttävästi heittäytymisellään. Tasoitus syntyi 71 minuutilla. Ironista kylläkin, tilanne syntyi epäonnistuneesta keskityksestä joka lähti taivaan tuuliin. Pallo tuli kuitenkin alas rangaistusalueen sisällä ja Jaana Lyytikäinen latasi näyttävästi yhden pompun jälkeen ilmasta maalin takanurkkaan.

Vaikka PK:lla oli vaikeuksia päästä linjaan taakse, niin Eve Parikka esitti kerran nopean spurtin ja karkasi vartijoistaan. Parikka ajatui kuitenkin pieneen kulmaan ja vaikka veto ohitti Lahdelman niin pallo rullasi maaliviivaan pitkin ohi. Takakulmalla vaani vielä Lyytikäinen muttei ehtinyt aivan palloon. Lopussa PK-35 painosti muttei saanut kunnollisia vetoja maalia kohti. Honka hyökkäsi toisella puoliajalla kolmannen kerran aivan ottelun lopussa saamatta kuitenkaan aikaan muuta kuin kulmapotkun.

Ottelu päättyi siis 1-1. Pettyneenä kentältä poistunut PK-35 palaa varmasti ensi viikolla entistä sisuuntuneempana, kun yleisöennätysottelussa vastassa on United.

Ronias Yacoob jatkaa PK-35:n riveissä

Pitkäaikainen PK-pelaaja Ronias Yacoob jatkaa joukkueen riveissä myös kaudella 2021.

Lue lisää
Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin

PK-35 vahvistuu mielenkiintoisella nuorella pelaajalla. Viime kaudella tuhoisaa jälkeä VJS:n riveissä tehnyt Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin.

Lue lisää
Oona Sevenius jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Oona Seveniuksen kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Viime talvena Punamustiin siirtynyt nuori hyökkääjä on ollut heti avauskaudellaan näkyvässä roolissa.

Lue lisää
Yhdysvaltalaishyökkääjä Vanessa Kara loppukaudeksi TiPS:n paitaan

Naisten edustusjoukkue vahvistuu jenkkihyökkääjä Vanessa Karalla. Edellisellä kaudella 23-vuotias hyökkääjä edusti Floridan Yliopiston kuuluisaa Gators-joukkuetta.

Lue lisää
Johanna Grönlund Punamustiin

Joukkueen mukana talvesta asti harjoitellut puolustaja on solminut PK-35:n kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.