Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KMF jäi PK-35:n jalkoihin

KMF saapui PK-35 Vantaan vieraaksi ja joukkueet siis kohtasivat toistamiseen tällä kaudella. KMFlla oli peli allaan samalta viikolta, jolloin he kamppailivat Ilveksen kanssa ja päätyivät tasapeliin. PK-35 Vantaa sen sijaan pelasi edellisen pelinsä ennen juhannustaukoa, jolloin se joutui tyytymään pistejakoon FC Honkaa vastaan.

Lauantaina pelattu ottelu KMFaa vastaan osoittautui varsin erilaiseksi edellisestä kohtaamisesta. Kun kauden alussa pelatussa ottelussa KMF pysyi hyvin hallitsevan mestarin kyydissä, ei tänä viikonloppuna voittajasta ollut epäselvyyttä.

Ottelu alkoi varsin tasaisessa merkeissä. Molemmat joukkueet saivat vyörytettyä hyökkäyksiä toistensa hyökkäysalueelle ja KMF sai hankittua itselleen mm. useita kulmapotkuja, joista se pystyi näennäisesti kehittämään tilanteita PK-35 Vantaan maalille. Mutta ensimmäisen puoliajan edetessä, ottelun hallinta ja maalipaikat siirtyivät enemmissä määrin PK-35 Vantaan eduksi. Ensimmäinen maali syntyi kun ottelua oli pelattu vajaa 30 minuuttia. Hienon syöttökombinaation päätteeksi kuukauden Liigapelaajaksi valittu Jaana Lyytikäinen jakeli maukkaan syötön ulkosyrjällä Cynthia Uwakille boksin sisälle. Cynthia kiitti ja laukoi pallon maaliin voimalla etuyläkulmasta. Cynthian maali jäi ainoaksi 1. puoliajalla, ja niin tauolle mentiin vantaalaisten niukassa johdossa.

Puoliajalla pukukopissa valmentaja Miettinen kuulutti paremman keskittymisen perään peruspelissä sekä huomioimaan kuopiolaisten puolustuslinjan, joka ajoittain pelasi hyvinkin korkealla. Puoliajalla ei vaihtoja nähty, joten toiselle puoliajalle marssi kentälle samat kokoonpanot molemmista joukkueista.

Toiselle puoliajalle tuli kotijoukkue hyvin sisuuntuneena ja loputkin lomaväsymykset oli jätetty koppiin. 67. minuutilla oli Jaana Lyytikäinen taas pahanteossa ja kun kuopiolaiset eivät saaneet palloa tai pelaajaa pysäytettyä rangaistusalueen ulkopuolella, latasi Lyytikäinen komeasti takanurkkaan 2-0 lukemiksi. Tällä maalilla kuopiolaisten selkäranka jo taittui ja loppupeli mentiin käytännöllisesti katsoen vantaalaisten johdolla. Niin vantaalaiset vääjäämättä vyöryttivät hyökkäyksiään kuopiolaisten maalille. Kolmas maali syntyi kuopiolaisten epäonneksi Janni Mönkkösen jalasta. Hyökkäys oli pelattu oikealle laidalle, josta tänään vahvasti esiintynyt Anna Eld keskitti maalille ja pallo ohjautui verkon perukoille kuopiolaisen omasta jalasta. Edellisestä ei kerennyt kulua aikaakaan kun Maiju Hirvonen vapautti laidalta Eveliina Parikan, joka kiersi taitavasti kuopiolaispakin ja sijoitti pallon varmasti vasempaan kulmaan sinetöiden 4-0 lukemat.

Peli jatkui samassa tahdissa ja paine kuopiolaismaalilla ei hellittänyt. Mitä enemmän KMF väsyi, sitä enemmän vantaalaiset tuntuivat saavan energiaa omaan tekemiseensä. Kun lisäksi vantaalaiset vaihtoivat sisälle tuoreita jalkoja, ei KMF päässyt hätistelemään PK-35 Vantaan maalia. Viime kauden parhaisiin toppareihin lukeutunut Minna Pelkonen vaihdettiin sisään 69. peliminuutilla ja tällä kertaa Minna pääsi kokeilemaan peliä ensimmäistä kertaa hänen omalla pelipaikallaan, etutopparia, sitten viime syksyn loukkaantumisen. Lähes samaan aikaan vaihdettiin sisään myös Pirjo Leppikangas, joka otti Parikan paikan oikealta laidalta. Huilaamaan tulivat vahvoja otteita jälleen näyttänyt Jannica Tjeder ja jokaisen puolustuksen kauhu, Cynthia Uwak. Myös Kuopio teki vaihtoja kun Eriikka Lyytinen ja hyvin keskikentällä jälleen raatanut Nelli Berg otettiin vaihtoon ja tilalle laitettiin Emma Luukkonen ja Noora Voutilainen.

Kun ottelua oli jäljellä reilu 10 minuuttia, kentälle vaihdettu superjuniori Melli Koivula sai pallon rangaistusalueen ulkopuolella. Hän näki erinomaisesti maalivahti Mikkosen olevan ulkona maalista ja nosti taitavasti hänen yli pallon, jälleen vasempaan kulmaan. Peli oli näin jo 5-0.

PK-35 Vantaa pääsi vielä kerran tuulettelemaan maalia, kun Eveliina Parikka varasti maalivahdilta pallon rangaistusalueen rajalla yllättävällä hämäyksellään, jonka jälkeen hän sijoitti tyhjään maaliin päivän päätöslukemat.

Näytti siltä, että pelin yksi ratkaisuista helteisenä päivänä oli kunto ja kestävyys. PK-35 Vantaalla oli kentällinen paremmassa kunnossa olevia pelaajia ja kun siihen lisätään kokemusta ja taitoa, ei KMFlla ollut tällä kertaa mahdollisuutta yllättää kotijoukkuetta. PK-35 Vantaalla ei ole kauan aikaa juhlia sarjapisteitään, sillä Suomen Cupissa vastaan asettuu keskiviikkona kova, mutta yllättävästi ailahdellut HJK.

Ronias Yacoob jatkaa PK-35:n riveissä

Pitkäaikainen PK-pelaaja Ronias Yacoob jatkaa joukkueen riveissä myös kaudella 2021.

Lue lisää
Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin

PK-35 vahvistuu mielenkiintoisella nuorella pelaajalla. Viime kaudella tuhoisaa jälkeä VJS:n riveissä tehnyt Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin.

Lue lisää
Oona Sevenius jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Oona Seveniuksen kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Viime talvena Punamustiin siirtynyt nuori hyökkääjä on ollut heti avauskaudellaan näkyvässä roolissa.

Lue lisää
Yhdysvaltalaishyökkääjä Vanessa Kara loppukaudeksi TiPS:n paitaan

Naisten edustusjoukkue vahvistuu jenkkihyökkääjä Vanessa Karalla. Edellisellä kaudella 23-vuotias hyökkääjä edusti Floridan Yliopiston kuuluisaa Gators-joukkuetta.

Lue lisää
Johanna Grönlund Punamustiin

Joukkueen mukana talvesta asti harjoitellut puolustaja on solminut PK-35:n kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.