Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PK-35 saalisti pisteen Ahvenanmaalta

Veikkausvinkit

 

PK-35 saalisti pisteen Ahvenanmaalta


Markusbölen päivästä ei puuttunut tapahtumia, yllättäviä käänteitä ja draamaa. Kahden kärkijoukkueen kova taistelu päättyi lopulta tasapeliin 2-2.

Päivän alussa keskustelua herätti pelikenttä, joka oli 5 metriä liian kapea. Ahvenanmaa ja liitto ilmoittivat myönnetystä poikkeusluvasta. PK-35 Vantaa teki kuitenkin tuomareille ennen peliä ilmoituksen alimittaisesta kentästä ja saanee viimeistään maanantaina poikkeuslupapaperit nähtäväkseen. Naisten futiksen arvostusta ja olosuhteiden kehitystä puitiin viimeksi tällä viikolla Palloliiton tiloissa, joten toivottavaa onkin että näihinkin asioihin saadaan pian muutos ja naiset pääsevät pelaamaan samanlaisissa olosuhteissa kun miehet.

Itse ottelu alkoi vauhdikkasti ja ekan 20 minuutin aikana nähtiin useita hyviä maalipaikkoja. Laitapakki Anna Vlasoff teki hyvän nousun alussa ja veti ylärimaan. PK dominoi lievästi ja siirsi palloa nätisti kentän ahtaudesta huolimatta. Pari Jenna Korhosen keskitystä takatolpalle olivat tavoittaa Eveliina Parikan mutta aivan hän ei yltänyt ohjaamaan palloa kohti maalia.

Åland taisteli melko tasaväkisesti muttei päässyt vetopaikkoihin. Nopeat juoksut laitaan olivat pari kertaa kuitenkin tehokkaista. Yksi keskitys vasemmalta leijailikin maalivahti Lauren Johnstonin ylitse ja tippui aivan maalin eteen pelaajien jalkoihin. PK:n onneksi se saatii kuitenkin viime hetkellä putsattua sieltä pois.

Toisessa päässä Eve Parikka pääsi haastamaan vastustajiaan. Yhdessä nopeassa hyökkäyksessä hän sai kaksi sinipaitaa iholleen ja syötti vapaalle Melinda Koivulalle joka latasi 20 metristä. Ålandin maalivahti Maria Rönnbäck venyi kuitenkin hyvää torjuntaan. Koivula karkasi myös kerran läpiajoon mutta se keskeytyi tuomarin pilliin ja PK:lle annettiin vapaapotku omalta kenttäpuoliskoltaan edeltäneestä rikkeestä. Tämä erikoisuus antoi vasta viitteitä tulevasta.

Puoliajan loppupuolella Åland rakensi taas nopean hyökkäyksen laitaan ja oivallinen keskitys maalin eteen tavoitti Felicia Schröderin joka vartoinnista huolimatta pääsi ohjaamaan taka-alanurkkaan.

Tauon jälkeen kopista tuli terästynyt Åland. PK-35 ei enää hallinnut palloa vaan Åland vyörytti vartin verran kohti Johnstonin maalia. Toinen maali tuli jo puoliajan alkuun. Matalan kulman Johnston torjui eteensä ja sieltä Maiju Ruotsalainen lähes maassa makaen runnoi sen sisään muutamasta metristä. Tämän jälkeen Åland siis hallitsi peliä hetken. Lähimpänä kolmatta maalia he olivat lyhyenä pelatusta vaparista, jossa pallo vedettiin voimalla yläriman kautta takaisin kentälle.

Viimeiset puoli tuntia Åland kuitenkin hyytyi. Melko vaarattomassa tilanteessa PK:n keskitys tuli maalille ja palloa tavoitellutta pelaajaa työnnettiin sivuun kaksin käsin selästä. Rohkeutta ei kuitenkaan löytynyt viheltää tilanteessa pilkkua. Keskustelua herätti myös kovat otteet. Jenae Seppälää rikottiin rumasti ilman vihellystä. Hyvän päivätyön muuten tehnyt avustava kertoi nähneensä tilanteessa selvän rikkeen muttei liputtanut. Jaana Lyytikäistä osattiin Ålandin toimesta ottaa erityisen kovaa. Pille Raadikin kahdesta jalkapohjataklauksesta vasta toinen johti varoitukseen.

Lopussa PK-35 siirtyi kolmen linjaan ja otti yhä enemmän otetta. Vähäinen ja mäkinen tila kauniin kentän ympärillä vei Seppälän rajaheitoista pituutta. 80 minuutilla heitto kuitenkin onnistui ja Sanna Saarinen pääsi etutolpalta puskemaan. Rönnbäck näytti vangitsevan pallon mutta kova kierre aiheutti virhearvioinnin ja pallo pomppasi käsistä verkon perukoille.

Kavennuksesta alkoi vimmattu tasoituksen hakeminen. Viitisen minuuttia ennen loppua Lyytikäinen haastoi rangaistusalueen kulmalla ja kaadettiin liukutaklauksella, jossa puolustaja ei ollut lähelläkään palloon osumista. Ottelun ahvenanmaalainen päätuomari ei tilanteeseen reagoinut mutta jonkinlaisen oikeudenmukaisuuden tänään pelasti avustava joka lipuutti ja näytti pilkkua. Pilkun veti voimalla verkkoon Lyytikäinen itse.

Loppupeli pelattiin melko tasaisesti. Lisäajalla Parikka oli käynnistämässä nopean vastaiskun kun hänet iskettiin kyynärpäällä kylkeen. Samaan aikaan kun Parikka vielä tuskaili kentän pinnassa Saarinen laittoi pallon linjan taakse juoksuun Anna Eldille, joka harmikseen oli ehtinyt jo paitsioon. Parikan tyrmäämisestä ei nostettu korttia.

Ottelu päättyi tasalukemiin 2-2. Isoon rooliin nousi tänään tuomaritoiminta. Joskus tuomari onnistuu ja joskus ei niinkuin kaikki muutkin kentällä ja kentän laidalla. Eniten harmittaa kuitenkin silloin kun tuomarin puolueettomuus on kyseenalainen. Eniten tuskastui manageri Tom Källström, joka ottelun loppupuolella ajettiin katsomoon ja pääsee näin viettämään ennenaikaista juhannusta. Ahvenamaalaiset tosin osasivat kertoa, että sama tuomari on esittänyt samankaltaisia otteita kaksi kertaa aikaisemmin tällä kaudella.

Tuomaritoiminta ei tänään kuitenkaan ratkaisuut peliä. Positiivista oli se, että nähtiin kahden erinomaisen joukkueen kova taistelu. Pauliina Miettistä avustanut VJS:n B-tyttöjen valmentaja Jari Väisänen kiitteli etenkin sitä, että tänään yritettiin pelata futista eikä vain rosikittu palloa. Yhteenvetona voitaneen sanoa, että kiihkeä tunnelma ja taidokkaat suoritukset ovat ne asiat mitkä tekevät tästä pelistä niin hienon.

PK-35:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Pallokerho -35 ry - logo

PK-35 - 2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Lauren Johnston

Tiedot

Melinda Koivula

Tiedot

Jenna Korhonen

Tiedot

Jaana Lyytikäinen

Tiedot

Pauliina Miettinen

Tiedot

Eveliina Parikka

Tiedot

Sanna Saarinen

Tiedot

AnnaVlasoff

Anna Vlasoff

Tiedot


Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Roosa Toivanen ja Ronja Ikonen jatkavat Punamustissa

Roosa Toivanen ja Ronja Ikonen jatkavat Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimukset kahden nuoren pelaajan kanssa. Laitapuolustaja Roosa Toivanen ja hyökkääjä Ronja Ikonen jatkavat Punamustien riveissä myös sarjakaudella 2017.

Lue lisää
Kolme nuorta pelaajaa PK-35:n riveihin

Kolme nuorta pelaajaa PK-35:n riveihin

PK-35 Vantaan miesten joukkue on vahvistanut rivejään kolmella uudella nuorella pelaajalla.

Lue lisää
Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Jalkapalloliiga ry:n hallitus päätti torstaisessa vuosikokouksessaan Liigacupin 2015 lohkojaosta.

Lue lisää
Veikkausliiga palaa Ylelle

Veikkausliiga palaa Ylelle

Veikkausliiga palaa Ylen kanaville sunnuntaina 28. syyskuuta. Edellisen kerran Yle on esittänyt Veikkausliigaa kaudella 2009.

Lue lisää