Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT:ille toinen jenkkivahvistus

 

TAFT:ille toinen jenkkivahvistus


Vaahteraliigapaikkaa hakeva Vantaan TAFT on allekirjoittanut sopimuksen amerikkalaisen Jordan Bartan kanssa. 23-vuotias Barta tulee vahvistamaan TAFT puolustusta tulevalla kaudella. Jordan tulee ensisijaisesti vahvistamaan puolustuksen linjaa, mutta hänet tullaan näkemään myös muissa rooleissa joukkueessa. Jordanin hyvä nopeus ja liikkuvuus sopivat hyvin TAFT:tin agressiiviseen ja nopeaan puolustukseen. Jordanin kokemus ja osaaminen tulevat olemaan hyvin esillä ensi kauden aikana ja uskon Jordanin mukanaolon kehittävän omia linjamiehiämme molemmin puolin palloa. Hänen tyyppisensä pelaaja haastaa varmasti vastustajien linjamiehet ensi kesänä.- kertoo TAFT:n uusi puolustuksen koordinaattori Oskari Kauranne. Yliopistosarjassa Jordan Barta on pelannut puolustuksessa myös tukimiehenä sekä hyökkäyksen puolella linjamiehenä ja keskushyökkääjänä.

Jordan Barta pelasi yliopistouransa III-divisioonan California Lutheran University:ssä. Hän pitää edelleen hallussaan koko maan laajuista ennätystä; 5 pelinrakentajasäkitystä yhdessä ottelussa on edelleen III-divisioonasarjojen ennätys. Yliopistouransa aikana Barta pelasi 28 ottelua, joissa hän kirjautti tilastoihin 69 soolotaklausta, 50 avustavaa taklausta ja 15 säkkiä. Omista vahvuuksistaan hän sanoo: -Olen tekninen, nopea ja kurinalainen pelaaja. Uskon tuovani joukkueeseen energiaa ja voitontahtoa. - Myös päävalmentaja Rami Lilja on tyytyväinen Jordan Bartaan. -Hänellä on oikea asenne. Olen aiemminkin puhunut, että me emme ole koskaan kovin kiinnostuneita tilastotähdistä vaan pelaajista, jotka vahvistavat joukkuettamme paitsi taidollisesti myös henkisesti. Uskon, että Jordan on juuri tällainen pelaaja. Hän on erittäin fiksun oloinen nuori mies, josta on varmasti meille paljon iloa pelikentällä.

Monipuolisuus ennen kaikkea

Rami Lilja kertoo, että tärkein vaatimus ensi kauden jenkkipelaajille on monipuolisuus. -Nyt kun emme ole tuomassa pelinrakentajaa, ei meillä ole ollut yhtään ns. yhden-paikan-miestä edes harkintalistalla. Oli löydettävä pelaajia, jotka pystyvät ja haluavat dominoida usealla eri pelipaikalla.-. Kolmanneksi vuodeksi TAFT:iin palaava Donavan Williams tulee saamaan roolia molemmin puolin palloa ja samaa on suunnitelmissa myös Jordan Bartalle. -Donavan tulee varmasti ottamaan downeja laiturina ja keskushyökkääjänä, vaikka ensisijaisesti häntä käytetään puolustuksen takakentällä. Jordanille on varattuna taasen fyysisempi rooli linjamiehenä ja mahdollisesti myös power-back tyyppisenä hyökkääjänä erikoistilanteissa.-.
Tällä hetkellä TAFT on tehnyt sopimuksen kahden amerikkalaisen kanssa. Entä kolmas? -Ensin pitää tietysti odottaa liigalisenssien jako ja katsoa, meneekö hakemuksemme läpi. Sen jälkeen täytyy analysoida tarve ja
resurssit -kolmannen jenkkipelaajan hankinnasta päätämme vasta keväällä-, päävalmentaja Lilja sanoo.

TAFT julkaisi rosterinsa - 37 pelaajasopimusta

Edustusjoukkueen sopimustilanne on tällä hetkellä tyydyttävä. Riveissä on 37 sopimuksen tehnyttä pelaajaa ja treeniringissä on vielä muutama uusi nimi, jotka harkitsevat sopimuksen tekoa. Rami Lilja kertoo, että syksy on ollut rankka. -Olemme menettäneet viime kauden rosteristamme yli 10 pelaajaa. Se on paljon. Muutama kokenut pelaaja lopetti uransa ja lisäksi menetimme muutaman pelaajan isoille loukkaantumisille -he ottavat välivuotta parantaakseen vammojaan. Nyt treenikausi pyörii taas ja porukka on mukavasti jälleen koossa. Toki pelaajia pitäisi olla ainakin 10 enemmän, mutta teemme kovasti töitä rekrytoinnin ja pelaajien tason nostamisen kanssa.

Millainen joukkue TAFT:lla on koossa?  -Tällä hetkellä koossa on kilpailuhenkinen, nälkäinen ja urheilullinen joukkue. Joukkueen vahvuuksia ovat nopeus, taito ja asenne -olemme valmiita Vaahteraliigaan ensi kaudella!- sanoo Rami Lilja.

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää