Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT 1-Divisioonan mestariksi ilmaan yhtään tappiota

 

TAFT 1-Divisioonan mestariksi ilmaan yhtään tappiota


Indians veti finaalin tiukille ja taipui vasta lopussa. Mestaruus Vantaalle numeroin 41-27 (20-10)

Kauden suurin yleisö sai rahoilleen vastinetta kun 1-divisioonan kärkijoukkueet Vantaan TAFT ja Kouvola Indians kohtasivat finaalissa. Runkosarjassa TAFT oli vienyt molemmat kohtaamiset (6-37 ja 42-28) ja lähtikin finaaliin selvänä ennakkosuosikkina. Indians tuli Kouvolasta kovalla asenteella äänekkään fanijoukon kera ja oli selkeästi päättänyt pistää kaiken peliin.

Ottelu alkoi vierasjoukkueelle varsin suotuisissa merkeissä kun Indians pääsi onnistuneen hyökkäysdriven ja TAFT-rangaistuksen turvin varsin nopeasti aivan maalialueen tuntumaan. Tämän jälkeen Indiansilla oli helppo työ avata pisteli -vierasjoukkueen ensimmäisen teki WR Jukka Lautamatti pelinrakentaja Robert Johnsonin heitosta.

Kotijoukkue TAFT iski kuitenkin välittömästi. Amerikkalaisvahvistus Donavan Williams palautti Indiansin aloituspotkun suoraan maalialueelle asti. Ja ennen kuin kotiyleisö ehti huolestua tilanteesta, oli TAFT kaventanut tilanteeksi 6-7. Tämän jälkeen Indians teki ensimmäisellä neljänneksellä vielä yhden potkumaalin ja johti ottelua neljänneksen vaihtuessa 6-10. Tämä johtoasema jäi varsin hetkelliseksi, sillä kotijoukkue TAFT näytti pian, että -Poika- on tulossa takaisin Vantaalle.

TAFT hyökkäyksen ensimmäisestä maalista vastasi tuttu mies. RB Kasper Villa juoksi pallon maalialueelle heti toisen neljänneksen alussa. Villa teki finaalissa peräti 4 maalia! Kasper Villa on yksi niistä nuorista TAFT-pelaajista, joiden kehityskäyrä näyttää jyrkästi yläviistoon. Myös laituri Ville Eskelinen oli jälleen vireessä. Toisellä neljänneksellä nähtiin pitkä fade-kuvio, jossa pelinrakentaja Pope heitti ja Eskelinen kiitti ja vei TAFT:n 19-10 johtoon. Akseli Olin oli varma lisäpistepotkussa ja puoliaikatulos 20-10 oli tosiasia.

Ottelun toisella puoliskolla Indians tuli kahdesti yhden maalin päähän, mutta ei sen lähemmäksi. Robert Johnsonin heittopeli horjutti TAFT:n takakenttää ja kun puolustajat syyllistyivät muutamaan isoon rangaistukseen, oli Indiansilla iskun paikkoja tarjolla. Vaikka TAFT puolustus ajoittain taipui, se ei koskaan murtunut vaan onnistui ratkaisevissa paikoissa. Esimerkiksi DB Aleksi Wirén otti kaksi näyttävää syötönkatkoa, jotka pysäyttivät Indiansin etenemisen. Viimeisellä neljänneksellä TAFT:n Kasper Villa teki kolme maalia, joiden turvin mestaruusjuhlat saattoivat jälleen alkaa ISS Stadionin valoissa, jättiyleisön edessä.

Vantaan TAFT on nyt voittanut kolme mestaruutta peräkkäin ja hävinnyt Rami Liljan valmennuksessa, viimeisen kolmen kauden aikana, vain 2 ottelua. Kaikkien mielessä taitaakin olla vain yksi kysymys: Minne seuraavaksi? -Kysymykseen on hieman vaikea vastata näin suorilta. Tämä hieno joukkue on nyt jo kahtena vuonna peräkkäin osoittanut, että se on Vaahteraliigatasoinen joukkue. Olemme pelillisesti paikkamme siellä ansainneet. Ja on selvää, että 1-divisioona alkaa olla meille ehkä urheilullisesti nähty kortti. Olemme noudattaneet edustusjoukkueen kanssa tiukasti omaa 5-vuotissuunnitelmaamme ja olemme sen suhteen jopa etuajassa. Kehityskäyrä on kuitenkin selkeästi mennyt eteenpäin tänä vuonna ja uskon meidän olevan yksilö- ja joukkuetasolla valmiita vastaamaan haasteeseen.
On kuitenkin muistettava, että liiganousu ei ole vain urheilullisesta menestyksestä kiinni vaan liigalisenssin hakuun liittyy monia osatekijöitä pelikentän ulkopuolelta. Lisäksi asiasta on myös keskusteltava pelaajien kanssa kunhan juhlasaunat on saunottu. Itse näen, että suunnan täytyy olla eteenpäin ja katseiden ylöspäin -muuta tietä ei kilpaurheilussa ole. Vantaalla on viimeksi pelattu SM-tason jenkkifudista vuonna 1998, että ehkä aika olisi jälleen kypsä. Mutta, kuten sanoin, asia on monisyinen ja siirtyy nyt seurajohdon käsiin -uskoisin, että TAFT tiedottaa asiasta muutaman viikon sisällä.-, sanoo päävalmentaja Rami Lilja Vaahteraliiganoususta.

Kerro hieman ajatuksiasi finaalipelin kulusta? Mihin ottelu ratkesi?

Ottelu oli panoksista huolimatta erittäin korkeatasoinen. Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet otteluun erinomaisesti ja olen varma että ISS- stadionin monisatapäinen yleisö sai rahoilleen vastinetta. Lähdimme otteluun hämmästyttävän paineettomassa tilassa ja saimme koneen käyntiin varsin pian alkuvihellyksen jälkeen. Teimme paljon isoja virheitä, joista meitä rangaistiin, mutta onneksi emme kaatuneet niihin. Ennakkoasetelmia ajateltuna ottelu oli varsin niiden mukainen; molemmat hyökkäykset olivat vaarallisia käytännössä koko ottelun läpi ja puolustuksilla oli kova työ pitää niitä aisoissa. Ottelu ratkesi mielestäni siihen, että teimme hieman vähemmän virheitä kuin Kouvola ja meidän puolustuksemme onnistui aavistuksen paremmin heidän heittopeliä vastaan kun heidän puolustustuksensa meidän heittopeliämme vastaan. Kokonaisuutena ottelu oli hyvää jalkapalloa ja olen todella tyytyväinen kauden viimeiseen otteluumme.

Entä miten jenkkivahvistukset Derek Pope ja Donavan Williams mielestäsi tällä kaudella onnistuivat?

Molemmat amerikkalaisemme olivat aivan uskomattoman hyviä ja olen todella tyytyväinen heidän otteisiinsa. Donavan on meille jo viime kaudelta tuttu mies ja olin varma, että hän tulee Suomeen hyvässä kunnossa ja valmiina puolustamaan mestaruutta. Tässä asiassa meidän ei todellakaan tarvinnut pettyä, päinvastoin. Hän tuli paremmassa kunnossa kuin viime vuonna ja oli heti valmiina pelaamaan sillä tasolla, johon olemme tottuneet.
Derekin valinta oli meille jo varsin varhaisessa vaiheessa selvä ja hänen jättämänsä jälki tähän joukkueeseen säilyy siinä pitkään. Derek on uskomaton urheilija ja johtaja, joka ymmärtää jalkapallosta todella paljon. Kun hän löi ensimmäisen kerran päänsä yhteen Oskari Niemen kanssa, tiesin, että tässä on voittava kaksikko.

Miten tiivistäisit TAFT menestyksen - miten joukkue on onnistunut voittamaan niin altavastaajana kuin ennakkosuosikkina?

Mikään ei korvaa sitä työmäärää jonka tämä joukkue on viimeisten vuosien aikan tehnyt. Asiat eivät tapahdu hetkessä vaan joukkueen kehittyminen jollekin tasolle saattaa kestää useita vuosia. Vain pitkäjänteisellä työllä pääsee eteenpäin. Ensimmäinen kehitysprojekti alkaa olla edustusjoukkueemme osalta lähellä maaliaan ja on aika asettaa uudet, korkeammat tavoitteet. Sanoisin, että suunnitelmallisuus ja kova luottaminen omaan tekemiseen on tehnyt meidän joukkueestamme tällä hetkellä sellaisen kun se on.

Millaisiin tunnelmiin päätät kauden 2011?

Päätän kauden todella hyvissä fiiliksissä. Onnistuimme taas tänä vuonna tavoitteessamme ja toivon, että tekemämme työ riittää viemään meidät seuraavalle tasolle, jossa voimme taas asettaa uudet tavoitteet ja alkaa tekemään asioita niiden eteen. Olen todella ylpeä tästä joukkueesta ja sen jäsenistä. Tämän kauden aikana asiat sujuivat meidän kannaltamme erinomaisesti ja tästä on hyvä jatkaa kasvamista ja kehittymistä eteenpäin.

Mitä TAFT:ssa tapahtuu seuraavaksi?

Junioreidemme kaudet jatkuvat vielä ja seuran kannalta kautta on vielä jäljellä. Edustusjoukkue huilaa nyt pari kuukautta lajiharjoituksista, mutta valmentajien kanssa pidämme vielä palaverin, jossa käymme läpi kuluneen kauden onnistumiset, epäonnistumiset ja kehityskohteet. Seuraavaan kauteen valmistautuminen alkaa perinteiseen tapaan kick-off tilaisuudella lokakuun loppupuolella.

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää