Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Spagettimaljassa pelataan 1-divisioonan mestaruudesta sekä noususta Vaahteraliigaan

 

Spagettimaljassa pelataan 1-divisioonan mestaruudesta sekä noususta Vaahteraliigaan


Vantaan TAFT puolustaa mestaruuttaan Kouvola Indiansia vastaan

Viime kaudella TAFT:n finaalipaikka löi kaikki ennustajat ällikällä -sarjanousija tykitti itsensä jenkkifudiskansan tietoisuuteen ja otti mestaruuden vakuuttavan varmasti. Tällä kaudella asetelma oli toinen; TAFT on hallitseva mestari, jonka päänahkaa kaikki ovat halunneet. Joukkue on kuitenkin kestänyt paineet ja onnistunut nostamaan pelillistä tasoaan viime kaudesta niin, että lähtee finaaliin vakuuttava 9-0 voittosarake plakkarissa.

Indians on hävinnyt kaudella ainoastaan TAFT:lle. Se on tosin pelannut TAFT:ia enemmän tiukkoja pelejä ja mm. välieräpeli 69ersia vastaan ratkesi vasta ottelun lopussa 2-pisteen erolla Kouvolan hyväksi. Toisaalta Indians on varmasti erittäin motivoitunut juuri TAFT:ia vastaan ja lisäksi finaalipaikkaa on metsästetty monta vuotta. Indians pelasi edellisen kerran 1-divisioonan finaalissa vuonna 1993 -silloinkin TAFT:ia vastaan.

Ottelu tullee olemaan erittäin tasaväkinen, tapahtumarikas ja tunteikas. Indiansin ratkaisun avaimet lepäävät pelinrakentaja Robert Johnsonin harteilla -kuinka hyvin mies saa Indiansin heittopelin pyörimään ja kuinka TAFT:n takakenttä pystyy siihen vastaamaan. Johnsonin suosikkilaitureiden, Jani Heinisalon ja Jukka Lautamatin, harteilla lepää myös paljon.

TAFT:n puolella tärkeintä on oman pelillisen tason säilyttäminen. Hyökkäyksen on saatava koneisto käyntiin heti ottelun alussa. Vantaalaisten vahvuutena hyökkäyksessä on laaja materiaali, jonka ansiosta pelinrakentaja Derek Popella on useita kohteita, joille palloa jakaa. TAFT puolustukselle on jälleen tarjolla isoa, jopa ottelun ratkaisijan viittaa. Jos Robert Johnsonin ilmashow pidetään kurissa, on kotijoukkueella astetta helpompi pelipäivä tiedossa.

Ottelun voittajalle on tarjolla mainetta ja kunniaa sekä pääsy Vaahteraliigan portille -asia, josta varmasti sekä TAFT että Indians ovat kiinnostuneita.

Päävalmentaja Rami Lilja, mitkä ovat kolme voiton avainta, joilla Indians kaatuu?

1. Paineensietokyky
Kumpi joukkue onnistuu tässä paremmin, on vahvoilla. Ottelun panokset ovat tiedossa ja niistä huolimatta pelaajien ja valmentajien pitää pystyä normaalisuoritukseen. Olemme olleet kahtena edellisenä kautena finaalissa ja tiedämme tunneskaalan joka ennen ottelua ja sen aikana voi joukkueeseen vaikuttaa. Uskon, että voimme käyttää aiempien vuosien kokemuksia hyödyksemme.

2. Heittopuolustus
Onnistuimme viimeksi tässä varsin hyvin ja saimme pidettyä Robert Johnsonin kurissa, varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Meidän pitää muistaa, että RoJo on vaarallinen vaikka taklaaja on hänessä kiinni. Meidän tulee ennenkaikkea keskittyä hänen heittolinjoihinsa sekä heidän pallonkiinniottajiinsa jotka on saatava pois suunnitelluista heittokuvioista.

3. Oma peli
Olemme raivanneet tällä kaudella tiemme loppuotteluun kolmantena vuonna peräkkäin. Olemme olleet kauden aikana yhden kerran tappioasemassa (1 piste Nokialla kauden viimeisessä runkosarjan ottelussa) ja tämä on asia, joka meidän pitää muistaa. Oma pelimme on toiminut verrattain hyvin koko kauden läpi ja en keksi mitään syytä miksei se toimisi kauden viimeisessä ottelussakin. Kouvola on vaarallinen vastustaja jonka vahvuuksia meidän pitää kunnioittaa, mutta tämä ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi pelätä tulevaa ottelua tai alkaa tekemään radikaaleja muutoksia pelisuunnitelmaamme. Lähdemme hakemaan kauden kolmatta voittoa Kouvolasta.

Spagettimalja TAFT vs Indians ISS Stadionilla la 13.8. klo 19.00. Liput 10e/5e

POISSA:
TAFT: Simo Lagerspetz, Samu Lindqvist, Ville Saarenketo, Ville Siiskonen
Indians: Pekkola, Riihiluoma, Koivisto, Siltanen, Klemettilä, Lampinen, Rautiainen, Sinkkonen

EPÄVARMAT:
TAFT: Ville Kinnunen, Yasir Al-Ani
Indians: Joki, Väisänen

UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää