Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vantaan TAFT miesten 1-divisioonan finaaliin

 

Vantaan TAFT miesten 1-divisioonan finaaliin


TAFT FINAALIIN!

Steelers jäi nollille kun TAFT rynnisti 1-divisioonan finaaliin jo toisena vuonna peräkkäin. Lopputulos 30-0 (20-0) ei jättänyt tilaa selityksille.

Tulenlieskojen saattelemana kentälle saapui voitonnälkäinen kotijoukkue. TAFT oli päättänyt, ettei vierasjoukkue Steelersille anneta mahdollisuutta vaan paikka Spagettimaljassa on varattu toistamiseen vantaalaisjoukkueelle. Lisäksi hampaankolossa oli edellinen kohtaaminen Kuopion Vänärillä, jonka TAFT voitti niukasti 12-17.

Ottelu lähti käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla kun TAFT vei ensimmäisen hyökkäysvuoronsa maaliin asti. Maalintekijänä toimi Kasper Villa ja lisäpisteen potki sisään Akseli Olin. Myös Steelers sai hyökkäyksensä käyntiin, mutta menetti pallon aivan TAFT:n maalialueen tuntumassa rähmäyksen kautta. Tämä sekä ottelun myöhemmässä vaiheessa poimitut 2 syötönkatkoa lisäsivät vierasjoukkueen vaikeuksia.

Ottelu kulki varsin sujuvasti eteenpäin -juoksupainotteinen Steelers-hyökkäys kulutti kelloa rivakasti ja neljännes vaihtui TAFT:n 7-0 johdossa. Toisella neljänneksellä TAFT onnistui kahdesti. Ensin pelinrakentaja Derek Pope löysi maalialueelta tutun miehen, Pekka Utriaisen, joka lisäsi kotijoukkueen johtoa. TAFT:n kolmannen maalin teki erinomaisella pelituulella ollut laitahyökkääjä Ville Eskelinen. Puoliajalle mentiin TAFT:n 20-0 johdossa.

Eskelisen illan toinen maali syntyi kolmannella neljänneksellä kun hän nappasi Derek Popen pitkän heiton kiinni -pallo pomppi käsissä, ja suurin osa katsojista oletti pallon jo pudonneen, mutta Eskelinen sai kuin saikin pallon haltuun maalialueella ja kun Olin oli edelleen varma lisäpisteessä, siirtyi kotijoukkue varmantuntuiseen 27-0 johtoon.

Illan ehdottomasti näyttävin suoritus nähtiin viimeisellä neljänneksellä. Kotijoukkueen potkaisijana toimiva, DB/WR Akseli Olin pisti NFL-tyylisen potkumaalin sisään puolesta kentästä. Pituutta kenttämaalille kertyi 48yrd, mutta enemmänkin olisi mennyt -sen verran ilmaa oli potkun alla. Akseli Olin tuokin TAFT:lle todella merkittävän lisäedun finaalia ajatellen -jos kaverin voi laskea pistävän potkut puolesta kentästä sisään, on kotijoukkueen piirun verran helpompi hengittää.

TAFT puolustus oli tasaisen varma. Steelers eteni kentällä ja sai upotettua myös muutamia helppoja heittoja, mutta kokonaisuutena TAFT puolustus onnistui aina kun täytyi ja pelasi lopulta kauden kolmannen nollapelin -mikä on amerikkalaisessa jalkapallossa aina kova suoritus. Vaikka ottelu ei tarjonnut suurta sydämentykytystä, oli se kotijoukkueelta varma suoritus ja erinomainen valmistautuminen kohti Grande Finalea, jossa vastaan asettuu Kouvola Indians.

TAFT:n onnistujia olivat aiemmin mainittujen lisäksi puolustuksessa ainakin tukimiehet Teemu Kuusisto,  Toni Luomajoki, Juha Kukkonen ja Donavan Williams, jotka pelasivat vahvan ottelun. Hyökkäyksen linja oli tänään vahvalla pelituulella ja pelinrakentaja Pope saikin varsin rauhassa rakentaa TAFT:n heittopeliä.

Yhden voiton päässä

Kauden lähestyessä huippuaan, on vaikea olla katsomatta taakse. Edellisen kerran TAFT pelasi nk. Täydellisen Kauden vuonna 2009, jolloin se voitti kaikki ottelunsa 2-divisioonassa ja nousi 10-0 recordin saattelemana 1-divisioonaan.Nyt ollaan samasta suorituksesta enää yhden voiton päässä. TAFT on liitänyt kaudella kovaa -vielä kovempaa kuin viime kaudella- ja kerta toisensa jälkeen tehnyt selväksi, että tämä joukkue haluaa voittaa. Vastustajat ovat päässeet horjuttamaan pariin otteeseen, mutta kunnollista niskalenkkiä TAFT:sta ei kukaan ole vielä -toistaiseksi- saanut. Nyt kaikki huipentuu ensi lauantaina ISS Stadionin iltavaloissa.

Toisessa välieräpelissä mentiin tiukille. Kouvola Indians voitti Hki 69ersin lopulta 28-26 ja varmisti itselleen finaalipaikan. Tämä tuo varmasti kovaa buustia kouvolalaisille, sillä Indians on karsiutunut finaalista kahdella edellisellä kaudella -ja kuka voisi unohtaa viime kauden trillerin, jossa TAFT-Indians välierä ratkesi vasta hyökkäyskilpailun kolmannessa vuorossa.

TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja, onnittelut finaalipaikasta - jälleen kerran. 9-0 ei jätä selityksille juuri sijaa. Miten summaisit joukkueen kauden tähän asti? Miksi TAFT on ollut niin kova tänä vuonna?

Olemme kasvaneet kauden aikana todelliseksi joukkueeksi. Kausi on ollut tähän asti todella hieno ja asiat ovat rullanneet suunnitelmien mukaan. Pelaajamme ottivat talvella haasteen vastaan ja tuo valtava työ on palkittu kauden tähänastisissa otteluissa. Olemme saaneet menestystä tasaisesti eri osa- alueilla ja on ollut ilo huomata ettemme ole olleet yhden tai muutaman pelaajan varassa vaan voittoja on tullut myös varsin vajaamiehisenä kovia vastuksia vastaan. Kautta on kuitenkin jäljellä vielä yksi ottelu ja tässä ottelussa kaikki on mahdollista. Odotamme lauantaita innolla!

Välieräpeli Steelersiä vastaan oli ns. pakkovoitto -tappio olisi ollut melkoinen jymy-yllätys. Kuinka onnistuitte hermokontrollissa ja menikö ottelu käsikirjoituksen mukaan?

Valmistauduimme otteluun hyvin ja lähdimme pelaamaan suht´ paineettomassa tilassa. Tiesimme, että Kuopiossa pelattu ottelu ei ollut meidän parasta peliämme ja että meillä on aseet ottelun voittamiseen. Löysimme ne asiat, jotka omasta pelistämme piti saada parempaan kuosiin ja onnistuimme myös tekemään niin. Ottelu oli varsin hyvin meidän hallussamme ja pystyimme kontrolloimaan tilannetta oman hyökkäyksemme avulla. Kun puolustuksemme onnistui kerta toisensa jälkeen pysäyttämään Kuopion option- hyökkäyksen, kello kului vääjäämättä loppuun ja 30-0 on selviö.

Yksi ottelu jäljellä. Se kaikkein paras. Finaaliottelu, mestaruus tarjolla. Kuinka luonnehtisit vastustajaanne runkosarjapelien perusteella?

Finaalissa kohtaa tämän kauden kaksi parasta joukkuetta. Coach Temonen on tehnyt erinomaista työtä oman joukkueensa kanssa ja ottelusta kehkeytyy varmasti hyvä ja tasainen kamppailu. Kouvola on uuden pelinrakentajansa myötä selkeästi heittopainotteisempi joukkue kuin alkukaudesta ja tuon asian kanssa meidän pitää olla tarkkana. Heidän puolustuksensa sopii meidän hyökkäykseemme aavistuksen paremmin kuin toinen finaalivastustajakandidaatti Helsinki 69ers, mutta on siitä huolimatta todella vaarallinen. Kouvola on tasapainoinen joukkue joka on vaarallinen koko ottelun ajan. Odotan tasokasta finaalia.

Millä eväin Indians kaatuu?

Hieman kliseisestikin sanon, kuten kauden jokaisessa ottelussa, että lähdemme pelaamaan omaa peliämme. Emme voi vaikuttaa siihen, mitä Kouvola tekee - voimme vaikuttaa ainoastaan siihen, mitä itse teemme. Tutkimme heidän välieränauhansa tarkasti läpi ja uskon, että kun saamme oman puolustuksemme samaan iskuun kuin runkosarjan toisessa ottelussa ja Robert Johnsonille paljon painetta, saamme heidän hyökkäyksensä yskähtelemään riittävästi. Meidän hyökkäyksemme on toiminut erinomaisesti viimeisissä otteluissa ja tätä trendiä meidän pitää vähintään jatkaa, mielellään jopa parantaa tässä ottelussa. Potkupelimme ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla viime ottelussamme heitä vastaan ja annoimme heidän palauttaa aloituspotkun maaliin meitä vastaan ja tämä osa- alue on se, jossa tiukat pelit usein hävitään ja voitetaan. Akseli Olin on kuitenkin ollut viimeisissä otteluissa todella kovassa iskussa ja sen varaan on hyvä rakentaa.

Tätä ei voi jättää näkemättä! Spagettimalja - 1-divisioonan mestaruusottelu ISS Stadionilla la 13.8. klo 19 -liput 10e.

TAFTin tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää