Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Uusiiko TAFT finaalipaikkansa vai yllättääkö Steelers

 

Uusiiko TAFT finaalipaikkansa vai yllättääkö Steelers


Välierä. Do or die - paikka auringossa tai kauden päätös. Lienee turha todeta, että pelissä on niin paljon panosta kuin jenkkifudisottelussa voi panosta olla. Tosipelit alkavat nyt - menestys runkosarjassa on asia, jolla ei ole enää merkitystä. Nyt pelataan tämän yhden pelin voitosta. Vantaan TAFT lähtee otteluun ennakkosuosikkina, Steelers saapuu Kuopiosta ilman paineita pistämään kaikkensa likoon. Ottelun jälkeen nähdään, kumman lataus kesti pidemmälle.

TAFT on saanut rivit kuntoon ja kaikki pienistä vammoista kärsineet pelaajat ovat jälleen riveissä. Sairastuvalla ei ole yhtään aloituskokoonpanon pelaajaa, mikä on merkittävä etu. Nokialla viikko sitten ontunut juoksupuolustus on nyt täydessä iskussa kohtaamaan Steelersin option-hyökkäyksen. TAFT puolustukselta vaaditaankin nyt kurinalaista pelaamista ja tarkkuutta. Puolustus on pelannut kaksi hyvää ottelua Steelersiä vastaan päästäen vain kaksi maalia, joten perussävelet ovat hyvin hallussa.

Kotijoukkueen hyökkäykseltä odotetaan paljon. Viimeiset kaksi peliä ovat kulkeneet todella lujaa ja pelinrakentaja Derek Pope on virittänyt hyökkäyksen erinomaiseen vireeseen coach Oskari Niemen heilutellessa tahtipuikkoa. Aiempien pelien ja videoiden perusteella on pyritty löytämään ne heikkoudet joihin iskeä. Kun koko laitahyökkääjäkaarti sekä keskushyökkääjä Kasper Villa ovat vireessä, on TAFT hyökkäys varmasti vaikea pideltävä.

"Nyt se alkaa. Tämän takia me olemme harjoitelleet. Kauden alkaessa ja kauden mittaan olen pelaajille jankuttanut, että me kohdistamme tavoitteemme välieräpeliin. Koska millään ei ole mitään väliä, jos häviämme sen. Me olemme valmiina -olemme harjoitelleet kovempaa kuin vuosi sitten, joukkueemme on parempi kuin vuosi sitten. En usko, että Steelers tuo kentälle mitään sellaista, mihin emme olisi osanneet varautua. Nyt kyse onkin vain siitä, miten me onnistumme. Hermokontrolli ja hyvä pelifiilis -niitä tarvitaan. Toivottavasti saadaan katsomoon iso ja äänekäs yleisö -se, jos mikä, nostaa fiilistä kentällä." päävalmentaja Rami Lilja sanoo.

Rami Lilja listasi tutut kolme voiton avainta, joilla välierä kääntyy TAFT:n eduksi:

1. KURINALAISUUS PUOLUSTUKSESSA
Puolustuksemme pitää jaksaa pelata kurinalaisesti tiukkaa puolustuspelaamista Steelersin option- hyökkäystä vastaan. Meillä ei ole varaa nukahduksiin eikä yhteenkään huonoon peliin. Steelersin hyökkäys on parantanut otteitaan kauden edetessä ja meidän pelimme pitää olla vastaavalla tasolla.

2. HYÖKKÄYKSEN TEMPO
Hyökkäyksemme on nostettava profiiliaan entisestään kun kauden ratkaisupelit alkavat. Meidän pitää olla vaarallisia heti ottelun alusta asti ja Kuopiossa tapahtuneisiin nukahduksiin ei ole varaa. Steelersin puolustuksessa on ikkunoita, joita meidän pitää käyttää hyväksemme. Kun saamme homman rullaamaan, olemme vahvoilla.

3. OTTELUN PANOS
Ottelun panokset ovat kaikille tiedossa; voittaja finaaliin ja häviäjä lomille. Oman pelin pelaaminen tällaisessa tilanteessa voi olla haastavaa, mutta en kuitenkaan usko, että pelimme ei sen takia kulkisi. Tähän otteluun kulminoituu koko kausi ja runkosarjalla ei ole enää mitään tekemistä nykytilanteen kanssa. Olemme valmistautuneet otteluun todella hyvin ja pääsemme liikkeelle parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Olen erittäin luottavainen.

POISSA:
TAFT: Simo Lagerspetz, Ville Saarenketo
Steelers: Jim Korhonen, Erkka Vehomäki ja Velimatti Mäklin

EPÄVARMAT:
TAFT: Samu Lindqvist, Yasir Al-Ani

1-Divisioonan välierä Vantaan TAFT vs Kuopio Steelers ISS Stadionilla la 6.8. klo 19.00, Liput 10e

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää