Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT päätti tappiottoman runkosarjansa voitolla Nokia Ghosthuntersista

 

TAFT päätti tappiottoman runkosarjansa voitolla Nokia Ghosthuntersista


Nokialaiset pitivät TAFT:ia tiukalla ottelun loppuun asti. TAFT vei ottelun 28-38 (7-18).

On aina vaikea lähteä peliin runkosarjan voiton jo varmistuttua. Tämä nähtiin viime kaudella, jolloin TAFT hävisi viimeisen runkosarjaottelunsa ja samaa oli ilmassa myös Nokialla kun TAFT matkasi Ghosthuntersin vieraaksi. Kotijoukkueen vahva ja fyysinen juoksupeli sekä lyhyet screen-pelit aiheuttivat päänvaivaa koko ottelun ajan. Nokia pääsikin ottelun alussa johtoon 7-6 kun TAFT epäonnistui lisäpisteyrityksessä. Tämän jälkeen TAFT hyökkäys otti tulostaulun haltuun ja vaikka lisäpisteyritykset eivät tänään onnistuneet - yhtä 2 pisteen suoritusta lukuun ottamatta - pysyivät numerot vantaalaisille suotuisina loppuun asti. Nokia kävi pari kertaa iskuetäisyydellä, mutta lopulta peli päättyi vierasjoukkueen voittoon 28-38.

TAFT oli matkassa poikkeuksellisen pienellä joukkueella kun vain 28 pelaajaa oli mukana. Henkilövajaus näkyi erityisesti puolustuksen puolella, jossa moni pelaaja pelasi normaalista poikkeavalla pelipaikalla. Varsinkin tukimiesten poissaolo näkyi ja TAFT:n puolustuksen keskusta oli hieman pehmeä. Nokia puolestaan onnistui omassa blokkipelissään hyvin ja heidän hyökkäyksen linjansa saikin raivattua isoja juoksulinjoja pallonkantajille. TAFT puolustus onnistui kuitenkin riistämän pallon Ghosthuntersilta kahdesti; DB Jari Kuisma otti syötönkatkon ja puolustus myös peitti nokialaisten rähmäyksen. Molemmat olivat ottelun kulun kannalta kriittisen tärkeitä pysäytyksiä.
 
Hyökkäyksen puolella pallo kulki sen sijaan pirteästi. TAFT teki yhteensä 6 maalia, joista 5 heittäen. WR Pekka Utriainen teki 3 maalia ennen kuin siirtyi sivurajalle antamaan tilaa muille ja tänään huimassa pelivireessä ollut WR/QB Risto Hakkarainen teki kolme maalia - Risto pelasi myös ottelun lopun pelinrakentajana, jolloin päästiin ihailemaan viime kaudelta tuttua Donavan Williamsin sähäkkyyttä pallonkantajana. Derek Pope pelasi jälleen tasaisen varman ja hyvän pelin, vaikka tilastoja rumentamaan kertyikin tänään harmittavat 2 intteriä.
 
Runkosarja on nyt saatu päätökseen ja TAFT kohtaa välierässä ehkä pienenä yllätyksenä Kuopio Steelersin, joka voitti 69ersin ratkaisevassa runkosarjaottelussa. Edellinen kohtaaminen Kuopiossa oli TAFT:lle tuskallinen ja voitto irtosi niukasti lukemin 12-17. Välierässä molemmat joukkueet pistävät varmasti kaikkensa peliin, onhan jaossa joko paikka finaalissa tai kauden päätös.
 
Päävalmentaja Rami Lilja tiivisti ottelun kulkua seuraavasti:
 
Ajatuksiasi pelistä?
Ottelu oli meille todella vaikea. Olimme liikkeellä varsin pienellä rosterilla ja kun vastaan asettuu niinkin fyysinen joukkue kun Ghosthunters, olimme ajoittain todellisessa liemessä heidän power-hyökkäystään vastaan. Oma hyökkäyksemme toimi kuitenkin hyvin ja saimme onnistumisia laajalla rintamalla. Erityisesti heittopelimme oli uomissaan ja siitä osoituksena 5 heitettyä maalia. Ghosthunters on erinomainen joukkue ja he pelasivat meitä vastaan tänäänkin erittäin hyvän ottelun, josta selvisimme kuitenkin voittajana. Siihen pitää olla tyytyväinen.
 
Mihin ottelu mielestäsi ratkesi?
Olimme aavistuksen terävämpiä ensimmäisen puoliajan lopussa sekä toisen puoliajan alussa, jolloin saimme tehtyä piste-eroa tulostaululle. Se riitti ottelun loppuun asti vaikka Nokian hyökkäys vyöryikin ottelun lopussa vastustamattomasti meidän päätyymme. Huolimatta miehistövajauksesta,  jaksoimme painaa ottelun loppuun asti ja onnistuimme hidastamaan heidän hyökkäystään riittävästi.
 
Edessä välieräpeli -do or die- miten Vantaalla valmistaudutaan Steelersin kohtaamiseen?
Olemme analysoineet tarkasti runkosarjan kohtaamisemme Steelersiä vastaan ja sen lisäksi katsoneet heidän pelejään loppukauden vastustajia vastaan. Kauden mittaan Steelersin peli on alkanut toimia paremmin ja paremmin, joten helppoa peliä on turha odotella.
 
Kauden kuluessa tutuksi tullut teema omasta pelistä on edelleen voimassa ja tulemme keskittymään vain ja ainoastaan siihen, mitä voimme itse tehdä paremmin ja miten me joukkueena voitamme ottelun.
 
Kausi lähenee loppuaan ja tähän otteluun kulminoituu koko se työ, jota offseasonilla on tehty. Kaikki ne hikipisarat, joita on talven, kevään ja pelikauden aikana vuodatettu punnitaan nyt. Kauden ensimmäinen tavoite, play-off pelit, on saavutettu ja nyt keskitymme vain ja ainoastaan välierän voittamiseen. Meidän pitää muistaa, että pudotuspeleissä kaikki on mahdollista ja yksi huono päivä voi tarkoittaa kauden loppumista. Olemme kuitenkin olleet vastaavassa tilanteessa aiemminkin ja uskon, että pelaamalla omaa peliämme omalla tasollamme, tulemme olemaan ottelussa vahvoilla. Myös se, että olemme tiivis joukkue, kantaa meitä vaikeissa paikoissa. Luotamme omaan tekemiseemme.
 
1-Divisioonan välieräottelu Vantaan TAFT vs Kuopio Steelers, ISS Stadionilla la 6.8. klo 19.00, liput 10e
Tule huutamaan TAFT finaaliin!

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää