Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT voitti runkosarjan

 

TAFT voitti runkosarjan


Kouvola Indians kaatui ISS:n iltavaloissa lukemin 42-28 (20-7)

Odotettavissa oli huikea fudisilta kun rivejään vahvistanut Kouvola Indians saapui TAFT:n vieraaksi ISS Stadionille maanantai-illan peliin. Merkittävin ja nimekkäin Kouvolan hankinnoista on pelinrakentaja Robert Johnson, joka pelasi kevään Italiassa ja kauden päätyttyä siellä, liittyi Indiansin riveihin. Johnsonin tulo tiesi kiireistä ja hikistä iltaa TAFT:n puolustukselle. Lisäksi TAFT hyökkäyksen oli syytä olla hereillä heti alusta asti, jotta pisteitä saataisiin taululle.

Ja millainen ottelu siitä tulikaan. Ottelun alku oli täysin kotijoukkueen hallinnassa. Puolustuksen linja tukimiesten avustuksella piti Johnsonia pinteessä koko ottelun, mutta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Robert Johnson sai tutkia ISS:n kentän pintaa toistuvasti. Erinomaisen aggressiivisen puolustuksen ansiosta, Indians ei saanut hyökkäyspeliään kulkemaan ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Vierailijoiden ainoat pisteet syntyivät kick-off palautuksessa, jossa jenkki Matt Shephard palautti potkun läpi kentän.

TAFT hyökkäys oli tänään erinomaisella pelituulella. Vaikka Indians antoi välillä kovasti painetta aggressiivisella blitzaamisella, pystyi TAFT pitämään pallon itsellään ja liikuttamaan ketjuja eteenpäin uusien yritysten muodossa. Ensimmäisen maalin teki salamannopea Niko Niemi huikealla juoksupelillä. Juoksupeli oli tänään kova sana -päävastuun juoksupelistä kantoi Kasper Villa, joka löysi isoja juoksulinjoja Indians-puolustuksen keskeltä. Villa keräsi itselleen ison kasan jaardeja sekä 2 TD:tä. Laitahyökkääjät olivat tasaisen kovia -erityisesti Pekka Utriainen oli jälleen vaikea pideltävä ja näyttävien pelien lisäksi hän teki jälleen 2 maalia Derek Popen heitoista. Pelinrakentaja Derek Pope pelasi myös itse erinomaisen pelin -ehkä yhden kauden parhaista... tähän asti.
 
Erinomaisessa terässä oli myös potkaisija Akseli Olin, joka palasi pelikentälle parin ottelun poissaolon jälkeen. Kovan luokan potkaisija tuo TAFT:n peliin merkittävän lisäelementin. Tänään Akseli viimeisteli 2 tärkeää kenttäpotkumaalia sekä kaikki lisäpistepotkut -yhteensä 10 pistettä.

Indians kiri kannoille toisella puoliajalla

Tauolle lähdettiin kotijoukkueen selkeässä johdossa 20-7, mutta Indians oli päättänyt tulla peliin takaisin ja sen se todella tekikin. Vierasjoukkue teki muutoksia heittoblokkaamiseensa, jonka avulla se onnistui toisella puoliajalla antamaan QB Robert Johnsonille lisää aikaa -ja kovin paljoa aikaa ei Johnson tarvitse tehdäkseen tuhoisia asioita. Heittopeli lähti rullaamaan myös vierasjoukkueella ja kolmannen neljänneksen päättyessä tilanne oli 27-21 ja ottelu kaikkea muuta kuin selvä.

TAFT puolustus ei onnistunut pitämään ottelun alun murskavirettä käynnissä ja Indians löysi tilaa heittopeleille. QB Johnson pääsi myös kerran livahtamaan itse liikkeelle ja veikin pallon välittömästi maalialueelle. Ratkaisijan viitta voitaneekin laskea kotijoukkueen keskushyökkääjä Kasper Villan harteille, joka teki viimeisellä neljänneksellä hartiavoimin töitä. Villa juoksi 2 maalia sekä yhden 2-pisteen lisäpisteen. Indiansin onnistuessa vain kerran oli ottelun lopputulos 42-28 taululla ja TAFT sai tuulettaa toisena vuotena peräkkäin 1-divisioonan runkosarjan voittoa.

ISS:n illassa nähtiin jälleen huikea trilleri näiden kahden joukkueen kesken ja jotenkin on tunne, että tämä kohtaaminen ei jäänyt kauden viimeiseksi. TAFT:n voittosarake on mairitteleva 7-0 kun joukkue lähtee viimeiseen runkosarjapeliin ilman paineita. Vastassa on Nokia Ghosthunters, joka tavoittelee neljättä sijaa ja paikkaa välieräpeliin -TAFT:n vastustajaksi.

Päävalmentaja Rami Lilja - onnittelut runkosarjan voitosta! Mitkä ovat fiilikset ja mikä on salaisuus tyrmäävän 7-0 voittosarakkeen takana?

Tunnelma on tällä hetkellä erinomaisen hyvä. Toinen vuosi peräkkäin kun olemme samassa tilanteessa runkosarjan voittajana ennen viimeistä ottelua. Joukkue ansaitsee paikkansa 1- divisioonan piikkipaikalla vain ja ainoastaan sen takia, että pelaajat ja valmentajat ovat tehneet off- seasonin aikana aivan järkyttävän määrän töitä ja sitä satoa on tällä kaudella korjattu pelistä toiseen. Toisaalta matka on alkanut jo muutama vuosi sitten ja samalla polulla ollaan edelleen - projekti ja ennen kaikkea kuluva kausi, on vielä pahasti kesken.

Ajatuksiasi Indians-pelistä?

Ottelu oli meiltä varmasti kauden parasta pelaamista, vaikka alkukauden kaltaisia murskalukemia ei taululla pelin jälkeen nähtykään. Tiesimme Indiansin vahvistuneen huomattavasti viimeisestä kohtaamisestamme ja siitä huolimatta onnistuimme pitämään oman keskittymisemme ja tekemisemme oleellisessa, eli omassa pelissämme. Saimme varsinkin ottelun alussa luotua hyvin painetta Robert Johnsonille, jolloin hän ei päässyt käyttämään omia vahvuuksiaan. Oma hyökkäyksemme lähti heti ottelun alusta asti rullaamaan hyvin eteenpäin ja emme juurikaan joutuneet luopumaan pallosta. Erityisesti juoksuhyökkäys linjan ja Kasper Villan johdolla oli tänään erinomaisessa iskussa. Toisella puoliajalla Indians teki muutoksia omaan heittosuojaukseensa, jolloin emme saaneet läheskään samanlaista painetta heidän pelinrakentajalleen. He pääsivätkin otteluun mukaan ja ottelun kaksi viimeistä neljännestä mentiin aivan tasatahtiin. Tämä on hyvä osoitus siitä, että Indians on vaarallinen joukkue, jota ei voi koskaan laskea ulos ottelusta.

Uskoisin, että myös katsomoon ottelu oli kauden kotipeleistä viihdyttävin ja kentälle ainakin tuntui siltä, että yleisö eli hyvin ottelussa mukana - kiitos siitä. Indians on hyvin valmennettu joukkue, joka sytyttää meidät aina uudelleen ja heitä vastaan on viimeisen kahden vuoden aikana pelattu hyviä ja tasaisia vääntöjä.

Mihin ottelu ratkesi?

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aivan loppumetreille asti, kun onnistuimme pysäyttämään Indiansin hyökkäyksen puolen kentän tuntumaan ja tuosta paikasta juoksimme kellon loppuun ja teimme vielä yhden maalin lisää. Indians pelasi erinomaisen toisen puoliajan ja tekivät ottelusta jännittävän aivan viime hetkille saakka.

Millä fiiliksellä Ghosthuntersin kaatoon?

Lähdemme Nokialle lopettamaan runkosarjan siten, miten olemme sen tähänkin asti pelanneet. Tiedämme ottelun panoksen erityisesti Nokialle ja sen, että he tulevat varmasti kovaa ja haluavat varmistaa oman playoff paikkansa Kuopio Steelersin edellä. Lisäksi ottelussa asetetaan selkeästi askelmerkkejä pudotuspelejä silmälläpitäen, kun tulemme kohtaamaan Nokian erittäin suurella todennäköisyydellä semifinaalissa. Valmistaudumme otteluun normaalien rutiinien kautta ja olemme valmiita, kun bussi Nokialle starttaa lauantai-aamuna.

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää