Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vantaan TAFT:n pitkäaikainen pelinrakentaja Miro Kadmiry lähti Louisiana Collegeen

 

Vantaan TAFT:n pitkäaikainen pelinrakentaja Miro Kadmiry lähti Louisiana Collegeen


Miro Kadmiry lähti Louisiana Collegeen
Haaveena aloittavan pelinrakentajan paikka sekä yliopistotutkinto

TAFT:n pitkäaikainen pelinrakentaja, superlahjakkuus, maajoukkueen ykköspelinrakentaja -“katsoo asiaa miltä kantilta tahansa, on Miro Kadmiry yksi suomalaisen jenkkifudiksen tulevaisuuden toivoja. Vasta 19-vuotias Kadmiry on kantanut pelinrakentajan vastuusta TAFT:ssa jo vuodesta 2006, jolloin seura debytoi juniorikentillä. Sen jälkeen kaulaan on ripustettu mitaleja juniorisarjoissa, nuorten maajoukkueessa ja mestaruuskannua on nostettu ilmaan niin miesten 2- kuin 1-divisioonassakin. Lisäksi Kadmiry nousi kaudella 2010 miesten maajoukkueen ykköspelinrakentajaksi.

Nyt Miro jättää Suomen kentät taakseen ja lähtee tavoittelemaan pitkäaikaista unelmaansa, peliaikaa Yhdysvaltain yliopistosarjassa.
-Fiilikset ovat hyvät. Loistavat ja odottavat, mutta toisaalta myös jännittää todella paljon. On vaikea jättää kaikki ystävät ja läheiset tänne. Äitikin on ihan paniikissa.-, kertoo Kadmiry lähtöpäivän lähestyessä.
-On ollut vaikea tajuta, että NYT tämä todella tapahtuu ja lähden Amerikkaan pelaamaan ja opiskelemaan.-

Pitkäaikainen haave

Ajatus ulkomaille lähdöstä on kytenyt pitkään.
-Kun aloitin aikoinaan Wolverinesin D-junioreissa, päätin että lähden NFL:ään pelaamaan-, sanoo Kadmiry, joka on aina tähdännyt korkealle.
-Vuosien myötä ajatus on ollut esillä milloin enemmän milloin vähemmän. Lukioaikana mietin vaihto-oppilasvuotta, mutta se oli liian kallis ratkaisu. Tie Louisianaan avautui Ramin (Lilja) kautta hänen käydessään siellä vierailulla. Asiat ovat edenneet sen jälkeen tasaisesti. Olisin voinut mennä jo viime kesänä, mutta lukio-opinnot olivat kesken ja ne piti saada ensin valmiiksi.-
Odotukset on, tuttuun tapaan, asetettu korkealle:
-Toivon, että pääsen aloittamaan. Wildcatsin aloittava pelinrakentaja on juuri valmistunut ja joukkueessa on ykköspelinrakentajan paikka avoinna. Valmentajien kanssa keskusteltuani, olen saanut käsityksen, että olisin ainakin 2-pelinrakentaja, mutta kaikkihan on vielä avoinna. Aion pistää kaiken likoon, jotta peliaikaakin irtoaa. Se tulee vaatimaan todella kovaa työtä fysiikkaharjoittelun, lajiharjoittelun ja pelisysteemin opiskelussa, mutta olen valmis.-

Kova treeni maistuu

Miroa ei huoleta edessä oleva kova harjoittelu. Hän on aina ollut kova treenaamaan ja kun TAFT nousi 2-divisioonasta 1-divisioonaan, treenasi nuori Kadmiry kovempaa kuin ikinä.
-Se oli tähän asti kovin off-season mitä minulla on ollut. Treenasin 3-4 kertaa päivässä -“treenimäärä meni ehkä vähän överiksi ja välillä oli vaara ylikuntoon menemisestä. Tällä off-seasonilla olen hieman järkeistänyt treenimäärää, mutta olen edelleen treenannut kovaa.-

TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja vieraili Lousiana Collegessa keväällä 2010 valmentajakoulutuksen yhteydessä. Tuon vierailun yhteydessä aukesivat keskustelut myös Miron mahdollisuudesta siirtyä kyseiseen yliopistoon. Rami uskoo,  että kovana harjoittelijana Mirolla ei tule olemaan vaikeuksia amerikkalaisen treenikulttuurin kanssa.
-Itse harjoitteet ei juurikaan poikkea meidän harjoitteistamme. Yliopistossa treenataan samanlaisia drillejä ja treenit rakentuvat samalla tavalla kuin meilläkin. Suurin ero tulee puitteissa, resursseissa sekä pelaajien asenteessa. Valmentajia on enemmän, pelaajia on enemmän ja pelaajat tekevät kaikkensa joka ikisessä harjoituksessa. Harjoituksesta poissaolo on asia, jota pelaajat eivät tunne. Jos jäät harjoituksista pois, jäät joukkueesta pois. Ja heti löytyy 10 uutta pelaajaa, jotka ovat valmiina ottamaan paikkasi. Tämä keskinäinen kilpailu pelipaikoista ja varsinkin peliajasta on se suurin ero suomalaiseen harjoitteluun verrattuna.- hän sanoo.

Taletin takana tuhansia tunteja töitä

Rami Lilja sanoo, ettei ole aivan sattumaa, että matkaan on lähdössä juuri Kadmiry:
-Olen ollut Miron kanssa tekemisissä vuodesta 2005, jolloin B-junioreiden SM-pronssipelissä pelinrakentajan paikalle asteli kylmähermoisesti muuan 14-vuotias Kadmiry. Tuossa pelissä hän räjäytti itsensä minun tietoisuuteeni -“tapa, jolla hän pelasi ja pisti itsensä likoon erottui. Hän oli puolet pienempi kuin kentän muut pelaajat, mutta se ei tuntunut haittaavan vaan hän johti joukkueen mitalille.

Miron menestyksen takana on muutamia selkeitä seikkoja. Hän on joutunut nuorena koviin paikkoihin -“hän on 15-vuotiaana pelannut miesten sarjassa- eikä ole asiasta koskaan häkeltynyt. Päinvastoin hän on aina ollut valmis kentälle, vaikka on tiennyt että iskua tulee ja virheitä syntyy. Ehdottomasti se, että hän on pelannut nuoresta asti -isompien- sarjassa on ollut kehitykselle eduksi.

Oskari Niemen henkilökohtaista panosta Miron personal trainerina ei voi koskaan korostaa tarpeeksi. Oskari on tehnyt Miron kanssa valtavasti, aivan mielettömän määrän harjoitustunteja niin lajiharjoittelun, pelinrakentajan mentaalipuolen kuin myös kuntosaliharjoittelun parissa. Miro on ollut siinä mielessä onnekas, että hän on päässyt huippuvalmentajan oppiin hyvin nuorena.
Kaikkein olennaisin seikka on kuitenkin se sisäinen palo, mikä Mirolla on. Miro on aina ollut kova harjoittelija, mutta se halu olla paras ja valmius tehdä kaikki mahdollinen tuon tavoitteen eteen on se asia, miksi Miro on kehittynyt muutamassa vuodessa niin hyväksi kuin hän on. -

Jenkkifudis vei teinipojan koulun penkille

-Jenkkifudis on ollut suurin motivaattori opiskelujeni suhteen.- Miro sanoo.
-Kun aloin miettiä vaihto-oppilaaksi lähtöä tai opiskelua Amerikassa, nostin 9:llä luokalla keskiarvoa valtavasti päästäkseni lukioon. Voin rehellisesti sanoa, että ilman jenkkifudista en olisi lukioon mennyt. Nyt sain ylioppilastutkinnon ja seuraavaksi tähtäimessä on yliopistotutkinto. En olisi koskaan sitä itsestäni uskonut -“eikä varmaan ihan kaikki tuttavatkaan.-

Koska Louisiana College on III-divisioonan yliopisto, ei urheilustipendejä jaeta vaan opiskelijoiden -“myös pelaajien- on pysyttävä mukana akateemisilla ansioilla. Kadmiryllä on selkeät suunnitelmat yliopisto-opintojen suhteen: -Olen miettinyt opiskelun suhteen, että haluan opiskella sellaista aineitta josta on Suomessa hyötyä. Haluan sellaisen paperin, jolla on arvoa myös Suomessa. Ettei käy niin, että opiskelen jotain todella eksoottista ja makeeta, mutta saan todistuksen, jolla ei Suomessa tee mitään. Ehkä kansainvälinen liiketalous olisi yksi vaihtoehto tai sitten liikunnallinen ala kuten fysioterapia tai personal trainer. Näin voisin täydentää opintoja Suomeen palattuani ja minulla olisi kunnon ammattitutkinto.-

Tulevaisuuden suunnitelmiakin löytyy

Vaikka seuraavat 4 vuotta on tarkoitus viettää yliopistossa, on Miro ehtinyt miettiä myös aikaa sen jälkeen. -Varmaankin palaan Eurooppaan. En usko, että tulen koskaan ansaitsemaan elantoani jenkkifudiksella, mutta olisi hienoa päästä pelaamaan Euroopan isoihin liigoihin -“Saksaan tai Itävaltaan, jossa peleissä käy tuhansia ihmisiä. Myös Suomeen ja TAFT:iin paluu on vaihtoehto. Kaikki ovet ovat vielä avoinna ja lähden matkaan uteliaalla ja avoimella mielellä. Uskon, että edessä on todellinen -once in a lifetime experience-.

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää