Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pääkaupunkiseudun herruus pysyi Vantaalla

 

Pääkaupunkiseudun herruus pysyi Vantaalla


Helsinki 69ers kaatui 8-35 (8-14) ja samalla varmistui arvokas kotietu välieräpeliin

Hieman nihkeästi kulkenut vieraspeli Steelersiä vastaan nosti panoksia viikon harjoituksiin. Lisäksi tiedossa oli, että Helsinki 69ers oli tehnyt hankintoja pelaajarintamalla. Roostersissa Vaahteraliigaa pelannut jenkki Charles McCrea oli siirtynyt 69ersin riveihin ja debytoi 1-divarissa TAFT:ia vastaan.

Ottelun alku oli varsin tasaista puurtamista. TAFT hyökkäys ei saanut konettaan heti käyntiin kun taas puolustus oli jälleen todella kovassa iskussa. Pisteiden teon aloittikin puolustus kun DB Aleksi Wirén poimi 69ersin rähmäyksen ja vei pallon maaliin asti. Wiren lisäsi pistemäärää myös lisäpistepotkun muodossa ja vei TAFT:n 0-7 johtoon. Seuraavaa pistesuoritusta saatiin odottaa toiselle neljännekselle, jolloin RB Teemu Kuusisto runnoi pallon hyvän hyökkäysdriven päätteeksi maaliin 1 jaardin linjalta. Aleksi Wiren oli jälleen varma lisäpisteessä ja tilanne oli 0-14 TAFT:lle.
Ennen puoliaikaa nähtiin myös 69ersin pistesuoritus kun liukasliikkeinen McCrea pääsi karkuun TAFT:n puolustukselta. -Tilanteessa nähtiin McCrealle tyypillinen cut-back-juoksu. Puolustajamme eivät saaneet käsiä kaverin ympärille ja hän pääsi livahtamaan pitkälle. DB Aleksi Wirén juoksi hänet kuitenkin upeasti takaa kiinni ja sai taklattua parin jaardin linjalle. Tästä olen tyytyväinen, vaikka kotijoukkue pääsikin tuosta 2 jaardin linjalta maalin tekemään-, kertaa Rami Lilja 69ers maalin syntyä. Puoliajalle siirryttiin siis varsin tiukassa tilanteessa 8-14.

Toinen puoliaika pelattiin TAFT:in tahtiin

Toiselle puoliajalle marssi se tuttu TAFT-hyökkäys, joka oli hieman hakenut itseään Steelers-pelistä asti. -Hyökkäys otti itseään niskasta kiinni. He päättivät voittaa tämän pelin. Puolustuksemme pelasi jo upeasti, joten hyökkäyksen ryhtiliike oli tarpeen.- Lilja sanoo. TAFT puolustus pitikin kotijoukkueen jenkkihyökkääjät, Marquette Floydin ja Charles McCrean, täysin pimennossa. Muutamia yksittäisiä pelejä lukuunottamatta ei 69ers hyökkäyksellä ollut kentällä juuri tilaa. Isossa roolissa olivat jo aiemmin mainitun Aleksi Wirénin lisäksi DL Ville Schoultz, DB Tony Mäkinen sekä DB Jari Kuisma. Ylipäätään TAFT:n DB-osasto oli kokonaisuudessaan vahva. Lisäksi erittäin vahvan ottelun pelasi Teemu Kuusisto, joka nähtiin tänään ensimmäistä kertaa puolustuksessa tukimiehenä Antti Kousan ollessa sivussa.
Hyökkäyksen puolella isoa roolia ottivat tutut nimet. Laitahyökkääjä Pekka Utriainen kantoi vastuuta kolmannella neljänneksellä ja teki 2 maalia pelinrakentaja Derek Popen heitoista. Viimeisellä neljänneksellä pelinrakenteja Pope juoksi itse vielä yhden maalin. Myös juoksupeli rullasi mallikkaasti RB Kasper Villan toimesta hyökkäyksen linjan avatessa juokslinjoja erinomaisten blokkien avulla. Väläyksiä nopeudestaan antoi armeijasta palannut Niko Niemi, jolle löytynee käyttöä loppukaudellakin. Aleksi Wirén oli tuttuun tapaan varma lisäpisteissä ja loppunumerot olivat lopulta TAFT:lle lopulta selkeät 8-35.

Päävalmentaja Rami Liljan ajatuksia:

Ottelun kulusta:

Ottelun alku oli meidän hyökkäyksellemme vaikea. Emme saaneet omaa peliämme oikein millään tavalla toimimaan, mutta onneksi puolustus piti meidät pelissä. Sama tilanne vallitsi Kuopiossa, jossa oma pelimme ei missään vaiheessa tahtonut lähteä rullaamaan. Onnistuimme pitämään 69ersin uuden vahvistuksen Charles McCrean hyvin aisoissa ja yhtä pitkää juoksua lukuunottamatta hän teki liikkeitään lähinnä omalla takakentällään. Henkilökohtaisesti odotin Charlesin pelaavan enemmän laitahyökkääjänä, ja olimme siihen jo varautuneetkin, mutta heidän taktiikkansa olikin peluuttaa häntä keskushyökkääjänä juoksemassa pallon kanssa. Puoliaikaan asti ottelu pysyi tasaisena, mutta kun hyökkäyksemme lähti toisella puoliajalla rullaamaan samaan tahtiin puolustuksemme kanssa, oli ottelu käytännössä ohi. Ottelun loppuhetkillä nähtiin TAFT- hyökkäystä parhaimmillaan, kun kuljetimme palloa juosten ja heittäen kohti 69ers maalia. Tästä on hyvä jatkaa matkaa, joka ei missään nimessä ole vielä kuljettu loppuun.

Ottelun kulminaatiopisteestä:

Ottelun ratkaisuhetkeksi muodostui jälleen kerran ottelun toinen puoliaika sekä ottelun loppuun asti pelaaminen. Kun oma hyökkäyksemme lähti kulkemaan ja 69ers vastaavasti väsyi kohti ottelun loppua, saimme ottelun hallintaamme ja pidimme tuon otteen loppuun asti.

Valmistautumisesta seuraavaan peliin:

Seuraavaksi vastaan asettuu Kouvola Indians ISS- stadionin iltavaloissa kauden ainoassa arki-ottelussamme. Heidän joukkueensa on muuttunut merkittävästi kauden ensimmäisestä kohtaamisesta. Tulijoista varmasti merkittävämpi ja nimekkäämpi on Vaahteraliigassa useamman vuoden pelannut QB Robert Johnson. Toinen tulija hyökkäykseen on Nick Jones, joka tosin pelannee molemmin puolin palloa. Samaan aikaan kun heidän hyökkäystään on vahvistettu, on puolustuksessa yksi mies vähemmän kun Ben Sherry missannee ottelun polvivamman takia. Uuden pelinrakentajan myötä he ovat siirtäneet amerikkalaisen laitahyökkääjänsä puolustuksen takakentälle, jossa hän tarjoaa uhkaa meidän heitoillemme.

Tilanne on tähän toiseen kohtaamiseen lähdettäessä oleellisesti erilainen ja Robert Johnson on toki sellainen ase, joka meidän täytyy ottaa valmistautumisessa huomioon. Olemme katsoneet paljon nauhoja hänen Italian peleistään tänä keväänä ja meillä onkin varsin hyvä kuva hänen vahvuuksistaan, joita toki riittää. Yksi mies ei näitä pelejä kuitenkaan ratkaise, joten aivan yhtä  tärkeää on keskittyä niihin 10 pelaajaan hänen ympärillään, jotka tekevät hänen pelaamisensa mahdolliseksi.
Meidän täytyy säilyttää puolustuksessamme sama syke ja aggressiivinen ote, jolla pelasimme 69ers ottelun. Se pitänee Kouvolan hyökkäyksen sopivasti varpaillaan. Hyökkäyksessä meidän pitää vain saada oma rytmi päälle heti ottelun alussa ja pelata vapautunut ottelu omien vahvuuksiemme kautta. Jos onnistumme tässä, olemme vahvoilla.

Mitä tulee Coach Temosen heittoon heidän hyökkäyksensä ajoituksista ja meidän takakenttämme kiireistä, totean vain että: -Tervetuloa, olemme valmiita.-

Vantaan TAFT - Kouvola Indians ISS Stadionilla ma 25.7. klo 19.00. Liput 5e.
Ottelussa panoksena runkosarjan voitto!

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää