Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT:lle arvokas vierasvoitto Steelersistä

 

TAFT:lle arvokas vierasvoitto Steelersistä


Jännitys pysyi yllä ottelun loppuun asti. TAFT vei ottelun nimiinsä numeroin 12-17 (6-14)

TAFT joutui tiukille vieraspelissä Kuopion Steelersiä vastaan. Ensimmäisessä kohtaamisessa Steelers oli selkeästi vastaantulijana kun TAFT vei ottelun nimiinsä 43-0. Ne, jotka odottivat tästäkin ottelusta ensimmäisen toisintoa, yllättyivät melkoisesti. Steelers, joka on nostanut profiiliaan kauden edetessä, antoi TAFT:lle tiukan vastuksen ja piti sarjajohtajaa jännityksessä aivan ottelun loppuun asti. TAFT ei kuitenkaan antanut Steelersille voiton mahdollisuuksia vaan vei nämäkin sarjapisteet mukanaan lukemin 12-17 (6-14).

Selkein ero aiempiin otteluihin oli TAFT:n hyökkäys, joka ei tänään saanut peliään kulkemaan. Kolme ensimmäistä hyökkäysdrivea jäivät nollille päätyen pallosta luopumiseen. Ensimmäisen neljänneksen loppupuolella TAFT:n pelinrakentaja Derek Pope löysi laitahyökkääjä Juuso Laherman maalialueelta ja TAFT siirtyi 0-7 johtoon Aleksi Wirénin lisäpistepotkun saattelemana. Steelers iski heti perään ja kavensi tilanteen 6-7. TAFT:n puolustus ei tuntunut löytävän lääkkeitä Steelersin juoksupelin pysäyttämiseen –erityisesti linjan keskeltä tulleet juoksupelit upposivat kerta toisensa jälkeen. Pope-Laherma akseli toimi myös toisella neljänneksellä ja puoliajalle siirryttiin TAFT:n 6-14 johdossa.

Puoliajalla tehtiin muutoksia puolustukseen

Toinen puoliaika starttasi savolaistahdissa. -Tervetuloa Savoon!- raikui katsomosta kun Steelers vei pallon jo toistamiseen TAFT:n maalialueelle ja tilanne oli TAFT:lle tukala 12-14. Tämän jälkeen TAFT teki muutoksia puolustuksessa ja otti tilanteen haltuun. -Teimme muutoksia puolustuksen fronteissa ja ryhdyimme pelaamaan juoksua aggressiivisemmin pois. Tämä avasi jonkin verran tilaa takakentällemme ja Steelers saikin muutamia keskipitkiä heittoja onnistumaan, mutta emme olleet missään vaiheessa pulassa heidän heittopelinsä kanssa. Meidän piti panostaa juoksupelin eliminoimiseen ja näillä muutoksilla onnistuimme siinä.- TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja sanoo. Tämän jälkeen Steelersin hyökkäysdrivet saatiin pysäytettyä kerta toisensa jälkeen, eikä kotijoukkueelle annettu enempää pisteitä.

TAFT hyökkäys sen sijaan ei löytänyt tuttua pelivirettään koko ottelun aikana. Heittopeli yskähteli ja myös juoksupeli oli takkuista. Ratkaisijan viitta laskettiinkin tällä kertaa potkujoukkueen harteille. Ykköspotkaisija Akseli Olinin puuttuessa potkaisijana toimi viime vuosilta tuttu Aleksi Wirén. Hän onnistui kenttäpotkumaalissa ottelun viimeisellä neljänneksellä ja kasvatti vierasjoukkueen johdon lukemiin 12-17. Nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi ja TAFT tuuletti tunteella raskaassa hellesäässä ansaittua voittoa.

Päävalmentaja Rami Lilja tiivisti ajatuksensa ottelusta:

Ottelun kulku

Ottelu oli meille kokonaisuudessaan erittäin vaikea. Tulimme otteluun aiemman ottelun suurinumeroinen voitto taskussa ja kolmen viikon pelitauon jälkeen. Kun tähän päälle lisätään se fakta että Steelers parantaa otteitaan jokaisessa ottelussa, tiesin, että ottelusta tulee meidän kannaltamme haasteellinen. Oma hyökkäyksemme oli koko ottelun ajan varsin huonossa rytmissä ja puolustuksen osalta saimme koneen käyntiin vasta ottelun toisella puoliajalla.

Tämä on urheilua parhaimmillaan; ihmiset pelaavat ja jokaisessa ottelussa voi tapahtua mitä tahansa. Aiemmilla peleillä tai tapahtumilla ei ole ottelutilanteessa mitään merkitystä. Ottelu oli erinomaista vääntöä alusta loppuun ja tärkein, eli voitto on hyvä asia. Meidän kannaltamme tähän otteluun ei liity mitään suurta dramatiikkaa eikä meidän tarvitse tehdä mitään dramaattisia muutoksia. Lisää kovaa työtä vaaditaan, koska kautta on vielä paljon jäljellä ja mitään ei ole vielä voitettu tai hävitty.

Ottelun kulminaatiopiste

Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostuivat neljännen neljänneksen pallonmenetykset. Meidän pallonkantajamme pudotti pallon 20 jaardisen juoksun jälkeen, kun pelikellossa oli n. 2 minuuttia jäljellä. Steelers sai pallon hyvin läheltä puolikenttää ja aloitti oman hyökkäyksensä kohti meidän maaliamme. Saimme kuitenkin heti pallon takaisin, kun heidän pallonkantajansa pudotti sen oman juoksunsa päätteeksi. Omalla hyökkäysvuorollamme saimme palloa liikutettua ja pysäytimme lopulta oman lentopotkumme aivan Steelers maalin tuntumaan. Steelersin viimeinen hyökkäysvuoro kävi kilpaa kellon kanssa -pitkät heittoyritykset eivät kuitenkaan onnistuneet ja peli oli ohi.

Katse eteenpäin - mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi vastaamme asettuu paikallisvastustaja 69ers. He ovat tehneet ulkomaalaisten pelaajiensa osalta joitain vaihtoja ja tulemme saamaan vastaan erilaisen joukkueen, kun kauden alussa. Meidän täytyy edelleen jaksaa tehdä omaa työtämme ja keskittyä vain ja ainoastaan oman pelimme pelaamiseen. Ottelussa tulee olemaan ensiarvoisen tärkeää saada oma rytmi ja peli käyntiin heti ensimmäisestä downista lähtien, toisin kun Kuopiossa tapahtui. Odotan ottelusta tiukkaa vääntöä ja kuten aina ennenkin, paikallisottelu tuo oman lisämausteensa kentän tapahtumiin.

TAFT jatkaa tukevasti 1-divisioonan kärjessä voitoin 5-0. Seuraavaksi pelataan Helsingissä 69ersia vastaan. Ottelu pelataan Käpylän Velodromilla la 16.7. klo 17.00. Voitto tästä ottelusta varmistaisi arvokkaan kotiedun play-off peleihin.

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää