Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nokia Ghosthunters kaatui ISS stadionin iltavaloissa

 

Nokia Ghosthunters kaatui ISS stadionin iltavaloissa


Nokia Ghosthunters oli kolmannen kotiottelun vieras. Johtuen ruuhkaisesta kenttätilanteesta, pelattiin ottelu poikkeuksellisesti lauantai-iltana. Tämä rokotti hieman TAFT:n katsojamäärää, mutta sopivasti kannattajia oli kuitenkin saatu katsomoon tälläkin kertaa.

Kotijoukkue otti tahtipuikon käsiinsä heti ottelun alusta. Puolustus jatkoi vahvaa esitystään ja Nokian ensimmäinen drive pysäytettiin lähellä omaa maalia. TAFT:n ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi pisteille, kun potkaisija Akseli Olin onnistui kenttäpotkumaalissa (3-0) . Pian tämän jälkeen kotijoukkueen ensimmäisen maalin viimeisteli laitahyökkääjä Pekka Utriainen pelinrakentaja Derek Popen heitosta. Lisäpisteen jälkeen kotijoukkue johti 10-0.

TAFT:n laitahyökkääjät olivat tällä kertaa kovassa iskussa. Alkukauden pudotukset olivat ottelussa historiaa ja Derek Popen toimittamat, pelottavan tarkat pallot jäivät varmasti kiinni. Palkintoraati palkitsikin ottelun parhaana pelaajana laitahyökkääjä Pekka Utriaisen, joka teki ottelussa 2 maalia ja otti useita kiinniottoja. Myös laitahyökkääjä Juuso Laherma teki kaksi maalia ja lisäksi pelinrakenteja Derek Pope teki itse yhden ja toinen jenkki Donavan Williams yhden.

Vierasjoukkue Ghosthunters ei kuitenkaan päästänyt TAFT:ia helpolla. Pelinrakentaja Derek Pope sai välillä juosta puolustuksen alta karkuun oikein tosissaan, mutta tämä ei tuntunut kaverin peliä haittaavan. Pope on ollut erityisen hyvä pitämään peliä elossa hetkinä kun peli "rikkoutuu" kentällä. Myös laitahyökkääjät olivat tänään Popen kanssa samalla aaltopituudella ja seurasivat pelinrakentajansa liikkeitä -heittopeli oli tänään uomissaan.

TAFT vastasi vierasjoukkueen kovaan prässiin ja blitzaamiseen screen-peleillä, jotka upposivat tänään hyvin. Myös juoksupelit onnistuivat ja isoja jaardeja kertyi kaikille pallonkantajille. TAFT peluutti tässä ottelussa laajalti koko rosteriaan, mikä on varmasti hyvä loppukauden pelejä silmällä pitäen. Vaikka vierasjoukkue onnistui tekemään kaksi maalia, ei ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. TAFT oli tänään selkeästi liian kova pala sarjanousija Ghosthuntersille. Loppuvihellyksen soidessa, taululla komeilivat lukemat 45-13 kotijoukkueen eduksi. TAFT lähtee juhannustauolle vahvassa johdossa ollen ainoa 1-divisioonajoukkue ilman tappioita.

Seuraavaksi pelataan vieraissa: Kuopio Steelers vs Vantaan TAFT 9.7. klo 15.00, Kuopiossa.

Päävalmentaja Rami Liljan ajatuksia ottelusta:

OTTELUN KULKU:

Otteluun lähdettäessä tiesimme, että omalla pelillämme tulemme saamaan ottelusta hyvän lopputuloksen. Saimme ottelun alusta asti oman hyökkäyksemme pelaamaan omilla vahvuuksillamme ja siirryimme varsin nopeassa tahdissa 10-0 johtoon. Toisen neljänneksen alussa Nokian amerikkalaisvahvistus Michael Schmidlein mursi puolustuksemme pitkällä juoksulla kaventaen ottelun 10-7 tilanteeseen. Tämän kavennuksen jälkeen saimme oman pelimme taas rullaamaan ja puoliajalle siirryttiin tilanteessa 24-7. Ottelun toinen puoliaika oli meiltä erittäin kypsää pelaamista johtoasemassa ja viimeiselle neljännekselle siirryttiin tilanteessa 38-7. Ghosthunters kaunisteli numeroita aivan ottelun loppuhetkillä ja ottelun lopputulokseksi kirjattiin 45-7.

Ottelu oli kokonaisuudessaan meidän hallussamme ja pääsemme siirtymään juhannustauolle ilman tappioita. Hyökkäyksemme pelasi erittäin hyvän ottelun, jossa jokainen osa-alue - erityisesti heittopeli - onnistui. Pelinrakentajamme Derek Pope löysi vastaanottajansa, jotka pelasivat tässä ottelussa todella hyvällä tasolla ja tekivät isoja pelejä ottamalla pallot kiinni tiukoissakin tilanteissa. Olen erityisen iloinen vahvasta juoksupelistämme, joka tässäkin ottelussa komppasi heittohyökkäystämme erinomaisesti. Meillä on hyvin erityylisiä pallonkantajia, joita voimme hyödyntää eri tilanteissa. Puolustuksen puolella teimme jonkin verran virheitä taklaamisessa, joista Ghosthunters pääsi iskemään, mutta kokonaisuudessaan puolustuksemme osoitti jälleen kerran kovuutensa.

KULMINAATIOPISTE:

Ratkaisimme ottelun pelaamalla omaa peliämme alusta loppuun saakka, joka oli yksi isoista teemoista otteluun lähdettäessä. Hyökkäyksessä no-huddle pelimme oli myrkkyä Nokian isoille pelaajille ja saimme tarvittavat maalit ja pelit tehtyä. Teimme myös puolustuksessa isoja pelejä ottamalla syötönkatkoja ja pysäyttämällä Ghosthuntersin hyökkäyksen tärkeissä paikoissa ja näin saimme hyökkäyksemme kentälle. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen otteluumme ja uskon, että olemme kauden toisella puolikkaalla edelleen kovassa iskussa ja valmiina haastamaan kaikki sarjamme joukkueet.

KOHTI SEURAAVAA PELIÄ:

Seuraava vastustajamme on Kuopio Steelers, joka on saanut omaa option hyökkäystään toimimaan hieman paremmin kauden mittaan. Samat teemat pätevät heitä vastaan kuin kauden alussa - pelaamme kovaa omaa peliämme loppuun asti. Heidän puolustuksensa ei kyennyt pysäyttämään meidän hyökkäystämme kauden ensimmäisessä ottelussa, mutta tähän ei ole syytä tuudittautua. Olen varma, että Kuopio on varmasti sisuuntunut kauden alun otteistaan ja tulee tarjoamaan meille koko ottelun mittaisen päivätyön.

Lisäksi kyseessä on kauden ns. "pitkä vieraspeli", joka tarjoaa omat haasteensa saada joukkue kentälle tuoreilla jaloilla ja valmiina peliin. Nyt suuntaamme kuitenkin hyvin ansaitulle juhannustauolle, jonka jälkeen meillä on 2 viikkoa aikaa valmistautua tulevaan koitokseen, johon lähdemme ilmanmuuta kaksi sarjapistettä kiikarissa.

TAFTin tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää