Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vantaan TAFT jälleen ylivoimainen

 
Vantaan TAFT jälleen ylivoimainen

TAFT:n puolustus edelleen lyömätön - 69ers jäi jalkoihin lukemin 47-0 (21-0)

TAFT:n toinen ottelu ja samalla seuran 30-vuotisjuhlaotteluna toiminut paikalliskamppailu Helsinki 69ersia vastaan ei tällä kertaa muodostunut trilleriksi. Jos viime vuonna vastaava peli meni jatkoajalle, ei tällä kertaa ollut voimasuhteissa epäselvyyttä. Näyttävien tulenlieskojen keskeltä kentälle saapunut TAFT hoiti ottelun lähes näytöstyyliin lukemin 47-0.

Ottelun alussa TAFT hyökkäys haki rytmiään ja pallosta jouduttiin pariin kertaan luopumaan. 69ers oli laittanut laitahyökkääjä Utriaisen erikoisvartiointiin ja panosti selkeästi pitkien heittojen poisottamiseen. Ainoastaan yksi maali kirjattiin tänään laitahyökkääjälle kun WR Ville Eskelinen otti Derek Popen tarkan heiton kiinni maalialueella ottelun kolmannella neljänneksellä. Pisteiden teosta vastasikin tänään TAFT:in leveä keskushyökkääjämateraali, josta vastuunkantajia kyllä löytyy. Ottelun ensimmäiset 2 maalia kirjattiin tuoreelle TAFT:ilaiselle, RB Teemu Kuusistolle, joka otti Derek Popen lyhyet heitot kiinni. Ottelun parhaana palkittiin tänään peräti 3 maalia juossut RB Simo Lagerspetz, jonka ehdottomasti näyttävin maali oli yli puolen kentän mittainen juoksu, jossa vastustajia jäi sille kuuluisalle kioskille oikein urakalla. USA:ssa High School-kentilläkin pelanneen Simon nopeus oli selkeästi liikaa 69ersille. Ottelun viimeinen maali syntyi aivan ottelun lopussa RB Antti Törmäsen toimesta.

Ensimmäisessä ottelussa ongelmia tuottanut extra-point snäppi oli korjattu viikon aikana. Tapio Jääskeläisen snäpit löysivät perille ja maalitolppien väliin pallon toimitti kerta toisensa jälkeen Akseli Olin. Vain yksi lisäpiste epäonnistui. Akseli Olin on ottanut potkaisijan roolin tällä kaudella ja hän on nostanut TAFT:n potkupelit aivan uudelle tasolle. Varsinkin aloituspotkut ovat olleet komeaa katsottavaa.

69ers hyökkäys puolestaan ei löytänyt lääkkeitä TAFT:n ohittamiseksi. Isoja jaardeja juossut Marquette Floyd jäi täysin pimentoon. 69ersin onnistumiset tulivat heittopelissä, jossa joukkue onnistui muutaman kerran. TAFT puolustus on nostanut profiiliaan todella paljon viime kaudesta -erityisesti tukimiesten ja puolustuksen linjan pelaaminen on vakuuttavaa. DB-osasto hoiti tonttinsa moitteetta: Erityisesti puolustuksen takakentän Aleksi Wiren oli kovassa vireessä - hän kirjasi tililleen yli 5 maahanlyöntiä. Myös Jari Kuisma oli pelituulella ja maahanlyöntien lisäksi nappasi yhden syötönkatkon. Erinomaisen puolustuspelaamisen ansiosta TAFT:n maalitilasto on kahden ottelun jälkeen varsin mairitteleva 90-0.

TAFT oli myös parantanut blokkauspeliään, eikä yläkentän kiinnipitoihin tällä kertaa sorruttu. 69ers sen sijaan otti -Steelersin tavoin- useita vääriä aloituksia sekä useamman henkilökohtaisen rangaistuksen, joka rasitti heidän menoaan. Ottelu oli puoliajalla 21-0 ja viimeisellä neljänneksellä TAFT jo säästeli ykkösmiehiä seuraavia pelejä varten. Ottelussa pieniä kolhuja saivat RB Kasper Villa, LB Antti Kousa ja QB/WR Risto Hakkarainen -kaikkien vammat ovat kuitenkin lieviä ja ainoastaan Hakkaraisen osallistuminen seuraavaan otteluun on hieman epävarmaa.

TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja tiivisti ottelun tunnelmat seuraavasti:

PELIN KULKU:
Ottelun alku oli osaltamme hieman hermostunutta peliä, mutta ottelun edetessä saimme pelin kulkemaan ja hallitsimme tilannetta pelin jokaisella osa-alueella. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän korostui joukkueiden välinen kuntoero ja 69ers jäi fysiikassa auttamattomasti jälkeen. Kontrolloimme peliä hyökkäyksessä vaihtelemalla tempoa ja puolustuksessa erinomaisella boxi- pelaamisella. Hyökkäyksessä saimme koko paketin toimimaan ja etenimme kentällä juosten ja heittäen. Puolustus pelasi erinomaisen ottelun ja otti juoksun pois 69ersin hyökkäyksestä, joka yksipuolisti heidän pelivalintojaan. Toki parannettavaakin jää, mutta kehitystä on tapahtunut kauden avauksesta. Pelisuunnitelmamme toimi jälleen erinomaisesti ja 69ers ei päässyt yllättämään meitä missään vaiheessa.

KULMINAATIOPISTE:
Ottelun ratkaisut koettiin ottelun kuluessa, kun kuntoero joukkeiden välillä alkoi näkyä. Pystyimme kontrolloimaan tempoa ja pelinkulkua 69ersin yrittäessä sinnitellä mukana. Tiesimme, että olemme varmasti paremmassa kunnossa ja olimme varautuneet pelisuunnitelmassa siihen, että pelaamalla kovaa koko ottelun läpi, tulee momentum siirtymään meille jossain vaiheessa. Pelasimme kurinalaisesti oman pelisuunnitelmamme mukaisesti koko ottelun läpi ja lopputulos ei jätä selittelyille kovin paljon tilaa.

KOHTI SEURAAVAA PELIÃ:
Seuraava viikonloppu on osaltamme vapaa viikonloppu, mutta kahden viikon päästä kohtaamme Kouvola Indiansin kauden ensimmäisessä vieraspelissä. Viime vuonna olimme täsmälleen samassa tilanteessa, kahden voiton jälkeen Kouvolaan, jossa kauden ensimmäinen tappio. Tulemme tekemään todella kovaa töitä, että tämä historia korjaantuu. Hyökkäyksessämme meidän täytyy parantaa viimeistelyämme joka osa-alueella. Lisäksi pallon suojaaminen tulee olemaan iso teema näiden kahden harjoitusviikon aikana. Puolustuksessa meidän täytyy keskittyä Kouvolan heittopeliin ja heidän laitahyökkääjiinsä. Kokonaisuutena pyrimme kuitenkin kehittymään koko kauden ajan eteenpäin ja tulemme kohtaamaan taas astetta kovemman vastustajan, jonka voittaminen vaatii taas astetta kovempaa pelaamista.

Seuraavaksi TAFT suuntaa vieraspeliin. Indians-TAFT pelataan Kouvolassa 11.6. Fanit ovat tervetulleita vieraskatsomoonkin!

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää