Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT jyräsi Steelersin

 
TAFT jyräsi Steelersin

Edustusjoukkue aloitti kautensa parhaalla mahdollisella tavalla - kotivoitolla, joka ei jättänyt tulkinnan varaa. Vieraaksi saapuneella Kuopio Steelersillä oli jo yksi tappio allaan ja 2 sarjapistettä olisivat varmasti kuopiolaisillekin maistuneet. TAFT:n puolustus oli kuitenkin toista mieltä - kerta toisensa jälkeen Steelersin hyökkäys pysäytettiin aloituslinjaan. Muutamaa yksittäistä onnistumista lukuunottamatta, jäi Steelersin option-hyökkäys tänään hampaattomaksi.

TAFT hyökkäys aloitti räväkästi - ensimmäisenä pelinä Derek Pope tarjoili kauniin pallon kentän oikeaan kulmaan, jossa paikalla odotti -kukapa muukaan kuin- Kuopion lahja vantaalaiselle jenkkifudikselle, laitahyökkääjä Pekka Utriainen. Maali oli kuin toisinto Spaghettimaljan alusta - kotijoukkue siis kirjaimellisesti jatkoi siitä, mihin se viime vuonna jäi. Hyökkäys esitti varsin tasapainoista peliä. Keskushyökkääjä Kasper Villa kantoi mallikkaasti päävastuun juoksupeleistä ja heittopeleissä pallot löysivät vastaanottajia tasaisesti ympäri kenttää. Pekka Utriaisen lisäksi erityisesti Janne Väkinen ja Juuso Laherma olivat tänään vireessä.

Jenkkipelinrakentaja Derek Pope oli jäätävän kova. Lähes virheettömät heitot sekä omat juoksupelit tiukoissa paikoissa osoittivat, että hän on mies paikallaan. Harmittavasti laitahyökkääjät pudottivat muutamia ns. isoja palloja, joten täysin kiitettävää arvosanaa ei laituriosastolle ottelusta anneta. Varmasti ensimmäinen peli kuitenkin näkyi otteissa pieninä epätarkkuuksina kuvioiden juoksemisessa ja ajoituksissa -kun hyökkäys saa ne kuntoon,  on luvassa melkoinen ilmashow.

Maalinteossa onnistui sekä hyökkäys että puolustus. Hyökkäyksessä Pekka Utriainen viimeisteli 2 maalia, Kasper Villa yhden ja pelinrakentaja Pope juoksi itse yhden. Puolustuksen tilille kirjattiin 1 safety sekä 2 maaliin vietyä fumblea -toinen Donavan Williamsille ja toinen ottelun parhaana pelaajanakin palkitulle tukimies Antti Kousalle. Kousa oli puolustuksessa ehdottomasti näkyvimpiä hahmoja. Isoa roolia otti myös Donavan Williams, joka aiheutti useammankin fumblen Steelersin hyökkäykselle ja piti pelinrakentaja Parikkaa pinteessä. Puolustuksen takakenttä pääsi melko helpolla, sillä Steelers heitti ottelun aikana vain viitisen kertaa.

Päävalmentaja Rami Lilja oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen mies:

"Olimme alusta asti liikkeellä erinomaisen hyvällä asenteella ja olen todella tyytyväinen pelimme tasoon kun ottaa huomioon että kyseessä oli ensimmäinen ottelumme. Tiesimme olevamme valmiita otteluun ja jokainen pelaaja joukkueessamme osoitti sen, että kova offseason on tehnyt tulosta. Kuopio oli lähes koko ottelun vastaantulijana ja saivat Option hyökkäyksensä toimimaan vain ajoittain.
Puolustuksemme pelasi nöyrästi ja kurinalaisesti, kuten tätä hyökkäysmuotoa vastaan pitääkin pelata ja vain ajoittaiset merkkausvirheet toivat Kuopion hyökkäykselle positiivisia jaardeja. Hyökkäyksemme Derek Popen johdolla rullasi pääsääntöisesti erittäin hyvin koko ottelun ajan. Saimme onnistumisia sekä heitto-, että juoksupelissä ja tämä on tietysti hyvä asia jatkon kannalta. Pelisuunnitelmamme toimi kokonaisuudessaan erinomaisesti ja olen todella tyytyväinen kauden avaukseen."

Ottelun kulminaatiopiste?

"Ottelun ratkaisut koettiin mielestäni Kuopion hyökkäyksen ollessa kentällä. He eivät missään vaiheessa saaneet peliään kulkemaan ja meidän puolustuksemme pakotti yritys toisensa jälkeen heidät huonoon kenttäasemaan ja poimimme ison määrän vapaita palloja haltuumme. Pääsimme aloittamaan omat hyökkäysvuoromme koko ottelun ajan niin paljon paremmasta kenttäasemasta kuin heidän hyökkäyksensä, että oli päivänselvää ottelun kääntyvän jossain vaiheessa meille. Tämä tapahtuikin jo varsin aikaisessa vaiheessa."

Kehityskohteet ja valmistautuminen seuraavaan peliin?

"Ensimmäisen kierroksen ottelusta jäi useampikin korjattava asia. Hyökkäyksessämme meidän täytyy parantaa ns. Green Zone pelaamistamme, eli tilannetta jossa olemme lähellä vastustajan maalia. Kuopiota vastaan pelatussa ottelussa jätimme aivan liian monta pistettä kentälle huonon viimeistelyn takia. Tiukassa pelissä meillä ei ole tähän varaa.
Lisäksi meille epätyypilliset kiinnipito-rangaistukset yläkentällä täytyy saada minimiin. Puolustuksessa parannettavaa jäi lähinnä taklauksiin ja erityisesti takakenttäpelaajien tekemiin taklauksiin. Yleisesti pyrimme kuitenkin jatkamaan siitä mihin Kuopion kanssa jäätiin ja viemään peliämme taas yhden pykälän eteenpäin. Tuleva ottelu on paikallispeli ja seuramme 30-vuotis juhlaottelu, joten tapahtumia ja tilanteita riittää. Odotan vastustajan olevan selkeästi kovempi ja saamme tehdä koko päivän töitä, jos mielimme siirtyä juhlatunnelmaan 2 pistettä rikkaampana."

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää