Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT starttaa juhlakauteen kovin tavoittein

 
TAFT starttaa juhlakauteen kovin tavoittein

Viikko ennen kauden alkua kaiken pitäisi olla valmiina. Talven kova työ palkitaan kun kausi alkaa ja pelaajat pääsevät tosi toimiin. TAFT:ssa kauteen lähdetään uudesta asetelmasta - hallitsevana divisioonamestarina.

Hallitsevan mestarin osa on haastava

Vantaan TAFT starttaa 30-vuotisjuhlakaudelle uudesta asetelmasta. Viime vuodet kohtuullisen matalaa profiilia pitänyt joukkue on nyt kaikkien tiedossa, eikä yllätysmahdollisuutta enää ole. Joukkueen on pitänyt myös harjoitella kohtaamaan vastustajat uudella asenteella, sillä mestarin päänahka on haluttua kamaa. Yhtään jaardia ei kesällä ole ilmaiseksi tarjolla.

1-divisioona pelataan jälleen 5-joukkueen tynkäsarjana kun 1 joukkue luopui sarjapaikasta, eikä täyttäjää löytynyt. ”Kieltämättä vähäinen ottelumäärä harmittaa. Jos II-divisioonassa on tänä vuonna 15 joukkuetta ja Vaahteraliigassa 8 niin onhan tämä 5 joukkueen 1-divisioona tässä välissä aika erikoinen ratkaisu. Mutta tällä mennään”, TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja sanoo ja asettelee joukkueen virallisen tavoitteen seuraavasti: ”kauden alkaessa tavoitteemme on vain ja ainoastaan play-off paikka. Viime kaudestakin muistamme, että siellä alkavat tosipelit ja tilanne voi kääntyä suuntaan tai toiseen hetkessä. Kieltäydyn ottamasta ennakkosuosikin tai finalistiehdokkaan viittaa joukkueen harteille tässä vaiheessa kun sarjassa on meille kaksi täysin uutta tuttavuutta. Me pelaamme omalla tavallamme, kuten aiemminkin, ja tulokset katsotaan kauden jälkeen.” Lilja sanoo ja jatkaa: ”toki, koska viime vuonna voitimme Spagettimaljan, on päivän selvää, ettemme voi tällä kaudella olla tyytyväisiä neljänteen sijaan.”.

Joukkue on vahvistunut viime kaudesta

Joukkueen vahvuus on tällä hetkellä 47 pelaajaa. Se on reilu 10 pelaajaa enemmän kuin viime kauden joukkueessa. Joukkue on vahvistunut takakenttien osalta, mutta päävalmentajan mukaan tiettyä kapeutta joukkueessa edelleen on: ”suurimmat haasteet ovat linjapelaajien määrässä. Heitä saisi olla muutama enemmän. Onneksi meillä on B-junioreissa paljon linjamiehiä. Saamme varmasti sieltä jo tällä kaudella jonkin verran apuja ja tulevaisuuden linjamiehiä on juniorijoukkueissamme reilusti kasvamassa.”.
 
Suurin muutos pelaajarintamalla on pelinrakentajan vaihtuminen. TAFT:n monivuotinen pelinrakentaja, miesten maajoukkueessakin vastuuta kantava Miro Kadmiry ei kesällä pelaa TAFT:n paidassa vaan suuntaa kohti USA:n yliopistokenttiä. ”Miro on uusien haasteiden edessä. En voisi olla hänestä enemmän ylpeä. Uskon ja toivon, että Miro pääsee kehittymään Louisianassa aivan uudelle tasolle kun hän saa harjoitella ammattimaisessa ympäristössä.” toteaa Rami Lilja. Miron jättämä aukko paikataan kaudella 2011 amerikkalaispelinrakentajan turvin. Suomalaisia pelinrakentajia on tullut kaksi; nuori Joel Alanen Sipoosta, joka pelaa kesällä myös TAFT-junioreissa, sekä ex-Wolverines Risto Hakkarainen, joka toimii joukkueen kakkospelinrakentajana. ”Tilanne on pelinrakentajarintamalla kerrankin hyvä. Viime vuodet ovat olleet melkoista taiteilua yhden kortin varassa kun meillä on ollut vain Miro – onneksi Miro on ollut kova luu ja tälleistä huolimatta pysynyt kentällä. Mutta nyt meillä on kolme pelinrakentajaa joukkueessa, joten voimme hengittää hieman vapautuneemmin.”.

Muita siirtyjiä hyökkäyksen puolella on Wolverinesista siirtyvä, kokenut Teemu Kuusisto, joka tuo RB-osastolle voimaa ja kokoa. ”Teemu on mielenkiintoinen siirtyjä. Hän on voimakas persoona, jolla on todella vaikuttava peliura koossa. Uskon, että hänellä on annettavaa nuorille pelaajillemme, jotka tavoittelevat paikkaa maajoukkueessa. Teemu osaa kertoa, mitä se vaatii. Pelillisesti hän on meille hyvä vahvistus monipuolisen kokemuksensa ansiosta – hänet voi heittää tarvittaessa mihin paikkaan tahansa. Ensisijaisesti tulemme kuitenkin hyödyntämään Teemua RB:n tehtävissä.” päävalmentaja Lilja kertoo.

Puolustuksen puolelle olemme saaneet myös hyviä nimiä. Heistä mainittakoon ainakin isossa roolissa oleva Roosters-taustainen tukimies Toni Luomajoki, joka nostettiin myös kapteeniksi. ”Toni tuo puolustukseen sellaista ryhtiä ja johtajuutta, jota olen kaivannut. Hän on monipuolinen ja taitava pelaaja, jolla on luontainen kyky johtaa joukkojaan. Myös Tonin Vaahteraliigakokemus tulee varmasti hyötykäyttöön.”. Puolustuksen linjasta löytyy myös mielenkiintoinen nimi; 39-vuotias Ville Schoultz. 90-luvun Colts-nimi päätti vielä pukea varusteet niskaan ja palata kentille ottamaan mittaa nuoremmistaan. ”Ville on ehdoton vahvistus linjaamme. Hän on iso, raamikas kaveri ja kokemuksensa myötä erittäin taitava pelinlukija. Villen varaan on helppo laskea. Pakko myöntää, että kun ensi kertaa kohtasimme, ajattelin kaverin ottavan happea ennen treenien päättymistä, mutta Ville pistikin nuoret hyökkäyksen linjamiehemme ojennukseen ja otti paikkansa aloituskokoonpanossa alle vartissa.” Rami Lilja nauraa.

Amerikkalaiset Donavan Williams ja Derek Pope lisäävät iskukykyä

Ulkomaalaisia vahvistuksia TAFT tuo viime kauden tapaan kaksi. Donavan Williams on tuttu viime kauden peleistä. Donavan pelaa puolustuksen takakentällä LB-DB akselilla. ”Teimme Donavanin kanssa sopimuksen jo viime elokuussa. Hän on viime kauden tapaan kovassa kunnossa ja tuttu pilke silmäkulmassa. Koska puolustuksemme on kautta linjan vahvistunut, voimme peluuttaa Donavania kesällä aiempaa monipuolisemmassa roolissa. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia ja lisää puolustuksemme iskukykyä.” Rami Lilja sanoo.

Toinen jenkki on Pennsylvaniasta saapuva pelinrakentaja Derek Pope. 24-vuotias pelinrakentaja saa harteilleen Oskari Niemen spread-hyökkäyksen. ”Derek on ollut juuri sellainen ja vähän enemmänkin kuin toivoimme. Hänellä on erinomaiset tekniikat ja lisäksi hän on rauhallinen, fiksu ja erittäin monipuolinen pelinrakentaja. Heittokäsi viuhuu sellaisella tarkkuudella, että ainakaan pelinrakentajasta ei heittopeli ensi kesänä jää kiinni.”.

Odotettavissa tasainen sarja - kotietua tavoitellaan

”Viime vuodesta oppineena on parempi olla tekemättä ennustuksia kauden alla. Viime vuonna kukaan ei veikannut finaalipariksi TAFT-Northern Lights. Ja kun Oulu oli kauden puolivälissä 0-4, ei ainakaan meidän leirissä povattu heitä finaaliin, mutta sieltä he vain nousivat ja näyttivät toteen juuri sen, mistä aiemmin puhuin – play-off peleissä ei runkosarjan tuloksilla ole mitään merkitystä.

Tänä vuonna sarjassa on 2 uutta joukkuetta: Nokia ja Kuopio – molemmilla on mielestäni mahdollisuus onnistuessaan sarjan kärkeen tai epäonnistuessaan voivat jäädä hännille. Odotan ensi kesänä jälleen kovia pelejä. Näin pienessä sarjassa jokainen matsi on tärkeä kotiedun saamiseksi”, Rami Lilja sanoo ja kertoo TAFT:n olevan valmiina kauteen.

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää