Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT:n edustusjoukkue leireili Kisakalliossa

 
TAFT:n edustusjoukkue leireili Kisakalliossa

Viikko ennen pääsiäistä, mukavan aurinkoisessa säässä, lähti edustusjoukkue leireilemään Kisakallion urheiluopistolle, Lohjan maisemiin. ”Tämänkokoisen ryhmän saaminen urheiluopistoon ei ole helppo homma. Kun viime marraskuussa lähdin leiriaikoja etsimään, ei Etelä-Suomessa ollut kuin tämä yksi viikonloppu vapaana. Että hirveästi ei valmennus päässyt tällä kertaa ajankohtaan vaikuttamaan.” kertoo leirijärjestelyistä vastannut joukkueenjohtaja Outi Lilja.
Ajankohta osoittautui lopulta paremmaksi kuin alkutalvi, sillä molemmat jenkkivahvistukset oli saatu maahan ja leirin myötä he saivat oivan sisäänajon systeemeihin ja pääsivät bondaamaan pelikavereiden kanssa. ”Oli ehdottoman tärkeää, että Donavan ja Derek olivat paikalla”, kommentoi päävalmentaja Rami Lilja ja kiittelee Kisakalliota upeista leiripuitteista: ”kaikki sujui enemmän kuin hyvin. Saimme erinomaista palvelua, kaikki etukäteistoiveemme oli huomioitu ja myös viikonlopun aikana syntyneet ideat pystyttiin toteuttamaan. Myös läheinen pääkaupunkiseudulle oli plussaa. Iso käsi siis Kisakallion urheiluopiston suuntaan.”.

Fyysisen kunnon testit osoittivat positiivista kehitystä

Perjantai-illan treenit käytettiin fyysisen kunnon testeihin. ”Vertailukohtana meillä ovat marraskuussa tehdyt lähtötasotestit. Jos marraskuussa iloitsimme nousujohteisesta tuloskäyrästä kauteen 2010 nähden, olen nyt entistä iloisempi tulosliuskoja katsoessani. Vaikka tulokset eivät aivan yksi-yhteen vertailukelpoisia olekaan (marraskuun testit tehtiin sisällä, nyt ulkona), voimme todeta, että pelaajien tulokset ovat parantuneet kautta linjan. Pelaajille on tehty pelipaikkakohtaisia harjoitusohjelmia ja olemme myös harjoitelleet joukkueena 4 kertaa viikossa koko talven läpi. Kun tämän päälle lisätään pelaajien omat harjoitukset lenkkipoluilla ja kuntosalilla, olemme aika hyvällä tasolla viikottaisessa harjoitustuntien määrässä. Toki tuntimäärä vaihtelee pelaajien kesken.

Erityisen tyytyväinen olen siihen, että olemme saaneet parannettua pelaajien tuloksia siellä, missä meillä on ollut eniten kehitettävää. Tällä tarkoitan räjähtävän voiman ja nopeuden osa-alueita. Osalla pelaajista parannus on todella huomattava. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että pelaajamme ovat kovassa kunnossa, he ovat liikkuvia ja nopeita ja myös voimaa on saatu reisiin lisää. Molemmat jenkkipelaajat ovat myös kovassa kunnossa ja jokaisessa testissä kellottivat ajat, jotka eivät jättäneet epäselvyyksiä.” päävalmentaja Rami Lilja summaa testipäivän antia.

Leirin merkitys on valtava

Rami Liljan mukaan viikonloppuleiri on tärkeä niin pelillisesti kuin myös joukkuehengen kannalta: ”Leirin painopistealueet olivat team building, yksityiskohtien (ajoitukset, juoksulinjat yms) hiominen sekä special teams, jonne sääntömuutokset ovat tuoneet uusia tuulia. Käytämme tänä vuonna myös aiempaa enemmän videointia ja meillä on nimettynä oma videovalmentaja. Videointi on meille valmentajille erittäin tärkeä työkalu. Emme ole vain omien silmiemme varassa, vaan voimme katsoa harjoituksia uudelleen ja löytää kehityskohteita. Myös pelaajat hyötyvät kun voivat katsoa treenejään videolta. Videokamera surrasi ahkeraan myös leirillä.

Joukkuehengelle leiriympäristö tekee hyvää. Viime vuonna emme olleet ”poissa kotoa” vaan pidimme mini-campia Tikkurilassa. Suurin ero tämänvuotiseen onkin juuri joukkuehengen puolella. Kun pakataan 45 ukkoa samaan majaan viikonlopuksi, niin jotenkin se tuntuu yhdistävän ja liimaavan pelaajat aiempaa tiukemmaksi nipuksi.

Me valmentajat olemme tietysti rakentaneet tiukat ohjelmat leirille harjoitettavista asioista, mutta lähes yhtä tärkeää on se, mitä joukkueen kesken tapahtuu. Ilolla seurasin, kuinka joukkueen sisältä nousee tietynlaista johtajuutta peli- ja harjoitustilanteissa. Tämä on tärkeää, koska pelitilanteessa joukkue tekee ratkaisut kentällä keskenään – me valmentajat emme ole siellä kentällä. Voimme vain sivurajalta ohjeistaa, mutta loppukädessä joukkue nousee tai kaatuu joukkueena.

Pelitaktisesti summaisin leirin sanomalla, että saimme valtavasti asioita käytyä läpi. Leireily tarjoaa mahdollisuuden intensiiviseen työskentelyyn, jossa voimme tuoda asioita suoraan luokkahuoneesta kentälle, jolloin myös kehitystä tapahtuu.

Scrimmage kruunasi leirin

Leirin odotetuin treeni oli luonnollisesti scrimmage-peli sunnuntai-iltapäivänä. ”Olen todella tyytyväinen, että löysimme scrimmage-vastustajan. Se ei ollut aivan helppo työ. Salo Scorpions saapui vieraaksemme Kisakallioon ja pelasimme täyden ottelun 4x10min ajalla.

Saimme scrimmagesta sen datan, jota tarvitsimme ja saimme vietyä läpi ne pelit, jotka olimme etukäteen suunnitelleet. Video scrimmage-pelistä on tällä hetkellä ahkerassa kulutuksessa. Kun kauden alkuun on enää muutama viikko, on yritettävä löytää ne viimeiset asiat, joita haluamme vielä kehittää. Scorpions oli vastustajana odotetun hyvä eikä päästänyt meitä helpolla. Haluankin lähettää vielä suuret kiitokset Saloon – uskon, että matsista oli meille molemmille hyötyä.” päävalmentaja Lilja sanoo.

TAFT:n tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Vantaan TAFT ry - logo

Vantaan TAFT ry - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT:ille ensimmäinen Vaahteraliigavoitto

Vantaan TAFT pelasi toisen liigapelinsä kotikentällään ISS Stadionilla.

Lue lisää
Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Vantaan TAFT ja Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Lue lisää