Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TAFT kovassa iskussa myös vieraskentällä

Kahden makean kotivoiton jälkeen oli TAFT:n aika aloittaa vieraspelit. Ensimmäinen matka suuntautui Kouvola Indiansin vieraaksi Kuusankosken kentälle. Tilanne oli kuin toisinto viime kaudelta - silloin Indians oli tyly isäntä ja pudotti nousijajoukkue TAFT:n maantasalle. Tänä vuonna TAFT oli päättänyt toisin. Ottelun tahti oli oli tällä kertaa vantaalainen ja TAFT ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Arvokas vierasvoitto, 2 sarjapistettä ja erittäin vakuuttava asema 1-divisioonan sarjakärjessä otettiin lukemin 6-37 (0-16).

TAFT lähti otteluun hieman vajaamiehisenä ja varsinkin laitahyökkääjäkaarti oli vähä-miehinen. Rivistöä paikkasi huikealla pelipäällä ollut DB Aleksi Wirén, joka teki peräti 3 maalia! Maalikarkelot aloitti kuitenkin RB Kasper Villa, joka juoksi 6 pistettä taululle heti ottelun ensimmäisellä neljänneksellä. Toisella neljänneksellä pisteistä vastasi Akseli Olin 27 jaardin kenttäpotkumaalilla vieden vierasjoukkueen 0-9 johtoon. Ennen puoliaikaa maalialueelle ehti vielä toistamiseen RB Kasper Villa ja Olin onnistui lisäpisteessä, joten puoliajalle mentiin vantaalaisten 0-16 johdossa.

Puoliajan jälkeen pistetehtailu siirtyi Derek Pope - Aleksi Wirén  akselille. Pope heitti ja Wirén viimeisteli. Kaiken kaikkiaan maaleja syntyi kolme ja lisäpisteistä Akseli Olinin toimesta saman verran. Kotijoukkue Indians onnistui tällä kaudella olemaan ensimmäinen, joka TAFT:n maalialueen puhkaisee. Jenkkivahvistus Ben Sherry teki Indiansin ainokaisen. Loppulukemat siis TAFT:lle 6-37.
Kovassa helteessä pelaajat joutuivat lujille. TAFT:lla on takana kuitenkin kova treenikausi, joten pelaajat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Tämä näkyikin kentällä ja joukkue jaksoi painaa loppuvihellykseen asti. Isossa roolissa oli hyökkäyksen puolella maalintekijöiden lisäksi pelinrakentaja Derek Pope, joka palkittiin kotijoukkue Indiansin toimesta myös joukkueen parhaana pelaajana. Popen työskentelyä on nautinto seurata. Ottelussa Derek Pope heitti 302 jaardia ja 3 maalia.

Puolustus oli jälleen kivikova. Kolmen ottelun jälkeen TAFT:n päätyyn on tehty yksi maali -tämä ei ole jenkkifudiksessa kovin tyypillistä. Tänään pelituulella olivat erityisesti DB Donavan Williams, joka kirjasi tililleen 6 soolotaklausta sekä tukimiehet Antti Kousa ja Toni Luomajoki. Puolustuksen linjassa kokenut Ville Schoultz oli mies paikallaan -hän tuo puolustuksen linjapelaamiseen rauhallisuutta ja ryhtiä, Sitä Jotain mitä linjaan onkin kaivattu.

Päävalmentaja Rami Lilja kommentoi ottelua seuraavasti:

OTTELUN KULKU:

Ottelun panokset olivat kovat ja pelasimme siihen nähden hyvän ottelun. Viime vuotinen tilanne oli varmasti monen pelaajan mielessä ja ottelun alkupuolella oli havaittavissa pientä hermostumista. Indiansin ensimmäisen hyökkäysvuoron alun perusteella puolustuksen päivästä ei tulisi helppo, kunnes hyökkäysvuoro katkesi syötönkatkoon lähellä omaa maaliamme. Antti Kousa palautti syötönkatkon hyvin lähelle Indiansin maalia, josta Kasper Villa kantoi pallon maaliin. Tästä eteenpäin peli ailahteli varsin tasaisena kunnes toisella neljänneksellä saimme tehtyä Akseli Olinin kenttäpotkumaalilla ja Kasper Villan päivän toisella maalilla 10 pistettä lisää ja siirryimme puoliajalle 0-16 johdossa. Ottelun toinen puoliaika oli tyypillistä todella kuuman kelin peliä ja tilanteet vaihtelivat varsin paljon suuntaan ja toiseen. Piinallisen puoliajan ehdotonta eliittiä oli se, että laitahyökkääjän tontilla stuntannut Aleksi Wirén ja Derek Pope löysivät toisensa ja tämän seurauksena Aleksi viimeisteli 3 maalia varmistaen tappiottoman kauden jatkumisen. Olimme liikkeellä varsin ohuella materiallilla laitahyökkääjien osalta ja on todella hienoa nähdä, että joukkueestamme löytyy kavereita, jotka ovat valmiita ottamaan vastuuta silloin kun tilanne niin vaatii. Pelasimme kohtuullisen ehjän pelin ja teimme tarvittavan työn sarjapisteiden saamiseksi. Meillä on kuitenkin potentiaalia todella paljon parempaan ja se on asia, jota meidän täytyy edelleen työstää ottelusta toiseen. Fiilikset ovat kuitenkin hyvät ja tästä on erittäin hyvä jatkaa.

THE KULMINAATIOPISTE:

Ottelussa ei varsinaisesti ollut kulminaatiopistettä vaan hallitsimme tilannetta koko ottelun ajan. Helteinen ilma toi mukanaan taas meille suotuisan elementin koska joukkue on tehnyt hyvän pohjatyön kauteen valmistautumisessa ja jaksoimme painaa ottelun loppuun asti kovalla temmolla. Alkukauden otteluissa intensiteetti on ollut aivan loppuvaiheissa hieman alhaisella tasolla, mutta olemme onnistuneet siitä huolimatta tekemään töitä aivan otteluiden loppuun asti. Indians jaksoi taistella hyvin ottelun loppuun asti ja lopullinen ratkaisu antoi odottaa itseään viimeiselle neljännekselle asti.

KOHTI SEURAAVAA PELIÄ:

Seuraavaksi kohtaamme 2-divisioonan finaalista vuodelta 2009 tutun Nokia Ghosthuntersin. He ovat saaneet toimintansa hyvään nosteeseen ja coach Telenius on tehnyt hartiavoimin töitä joukkueensa eteen. Odotan ottelusta todella kovatasoista kamppailua, jossa mitään ei anneta ilmaiseksi. Ghosthunters pelaa ns. Power football:a ja tulevat haastamaan isoilla pelaajillaan meidän kaverimme. Uskon, että he ovat sisuuntuneita kuluneen viikonlopun tappiosta 69ersia vastaan ja tulevat kovalla asenteella Vantaalle. Meillä on viikko aikaa valmistautua otteluun ja rutiinit ovat samat kuin koko kauden ajan; treenaamme kovaa ja keskitymme omaan tekemiseemme. Omat toimemme ovat ainoat asiat joihin voimme vaikuttaa ja muiden tekemisiä on turha miettiä yhtään enempää kuin on pakko. Toivottavasti saamme ison kotiyleisön tähänkin otteluun paikalle kannustamaan meitä kun kohtaamme kovat Nokialaiset ensi lauantaina.

Seuraavaksi pelataan jälleen kotikentällä. TAFT vs Nokia Ghosthunters la 18.6. klo 19.00 (huomaa muuttunut otteluaika!). Liput 5e. Kaikki katsomoon!