Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sampo lähes tyrmäsi Vedon

Salgado pitelemätön Lumon parketilla

Korson Veto sai nauttia savolaisen lentopalloikonin Pielaveden Sammon vierailusta upeana keväisenä keskiviikkona. Peli oli runkosarjan viimeinen kotipeli ja panosta peliin riitti molemmille joukkueille. Joukkueiden edellinen kohtaaminen joulukuun alkupuolella Lumossa päättyi Sammon selkeään voittoon. Korson Veto voitti sunnuntaina upeasti sarjan kärkisijoilla keikkuvan Isku Volleyn selkeällä kolmen pisteen arvoisella voitolla. Pielaveden Sampo vieraili Rovaniemellä ja kukisti samoin eränumeroin Team Lakkapään. Vedon sijoitus sarjassa oli otteluun lähtiessä yhdeksäs ja tähtäimessä kovassa nousukierteessä kulkevalla joukkueella oli yhä vahvemmin pudotuspelit. Pielaveden Sampo oli otteluun lähdettäessä sarjassa kuudes. KoVe lähti peliin kuusikolla Laurila, Seppänen, Kankaanpää, Haapasalo, Merisaar, Niemelä ja liberona Pasi Tiermas. Sampo aloitti pelin kuusikolla Riihimäki, Sammelvuo, Seppänen, Säisä, Haaraniemi, Salgado ja liberona Tolvanen. Päätuomarina oli Pasi Hakkarainen ja verkolla Keijo Yli-Kivistö. Yleisöä oli paikalle viikkopelin kunniaksi tullut Lumon lauteille 567 katsojaa. Otteluisäntä Starkki, Korson Veto ja koko joukkue kiittävät.

1.erä

Ottelun taisteluparina olivat passarilegendat Petteri Laurila ja Aki Riihimäki. Lännenmusiikki saatteli Vedon pelaajat, nämä Kappa-asuiset urhot, Lumo-areenalle. Energisinä ja etukenossa kovelaiset lähtivät kauden tähän asti tärkeimpään peliin.
Haapasalo aloitti ottelun painavalla syötöllään ja Allu Salgadon tossulla tehdään kunnon viivarikko. Niemelän näytti pelin alussa kauden komeimman suksilyönnin. Kumpikin joukkue näytti heti pelin alussa, että torjunta on kummallakin kunnossa. Sampo sai tehtyä vain keskihyökkäyksellä pisteitä, kunnes Sammelvuon aloitus karkaa vastapalloksi, jonka Seppänen päättää. Seppäsen lyödessä torjuntaan Veto johtaa jo 6-4. Allu Salgado syöttää pelin ensimmäisen ässän, 7-7. Pelin toistaiseksi komein taistelupallo päättyi Sammelvuon komeaan nelospaikan lyöntiin, 9-9. Riihimäen ensimmäinen juju puree heti, 10-10. Seppänen torjuu komeasti Sammelvuon ja peli taas tasan, 12-12. Salgadon onnistuneella jujulla Sampo vie joukkueet tekniselle johdossa 12-14.
Seppäsen torjunnalla aloitetaan, 13-14. Sampo pitää ottelun keskivaiheilla yhden, kahden pisteen johtoa. Tilanteessa 15-16 Lindberg ottaa tuplavaihdon ja kentälle tulevat Kurppa ja Piippo. Haapasalo onnistuu, 17-17. Salgado on edelleen tehokas, 18-19. Meris onnistuu ja tuplavaihto otetaan takaisin, 19-19. Kankaanpää vie Vedon johtoon 22-21 ja Tuovinen ottaa aikalisän. Seppänen vie Sammon johtoon ja Lindberg ottaa aikalisän, 22-23. Kankaanpää nostaa Salgadon syötön vastapalloksi, 22-24 ja Lindberg ottaa toisen aikalisänsä. Kankaanpää lyö torjunnan käsien kautta, mutta Vedon kenttä seisoo ja katsoo pallon putoamista keskelle Lumon parkettia. Erä päättyi 22-25. Erä ratkesi Sammon kovaan puolustuspeliin ja erittäin varmaan sekä tehokkaaseen aloitussyöttöön. Vedolla oli hetkensä, mutta niitä ei kyetty käyttämään hyväkseen.

2.erä

Peli alkaa toisessa erässä tasaisesti, 2-2. Niklas Seppänen syöttää seuraavaksi ensimmäisen ässänsä ja Kankaanpää on tehokas kakkospaikalta, 4-2. Säisä lyö leveäksi, 5-2. Säisän leija nousee vastapalloksi ja Sampo kaventaa, 5-4. Haapasalo lyö Haaraniemen käsien välistä pisteen, 7-5. Kankaanpään lyödessä leveäksi tilanne on tasan, 7-7. Niemelä lyö rättiin ja Sampo siirtyy jo 8-10 johtoon. Lindberg ottaa aikalisän. Sitten puhalletaan sijoittumisvirhe, mutta Seppänen onnistuu onneksi seuraavassa pallossa, 9-11. Niemelä torjutaan jälleen ja Sampo karkaa jo neljän pisteen johtoon. Sitten vaikka Dole torjuu päällään, niin ei auta. Seppänen onnistuu nelospaikalta, 10-13. Tekniselle mennään 10-14 tilanteessa ja Sampo on ollut tässä erässä hurjassa torjuntavireessä  Salgado jatkaa hurjana. Sitten Sammelvuo syöttää verkon kautta ja se nousee vastapalloksi, joka tapetaan KoVen kenttään, 10-16. Vedon virheet jatkuvat syöttöruudussa ja Seppänen syöttää pitkäksi. Keskipeli kuitenkin kulkee vielä KoVelta ja tilanne on 12-17. Merisaar syöttää ässän ja KoVe kaventaa, 14-17 ja Tuovinen ottaa aikalisän.
Dole Tolvanen uhrautuu, mutta ei auta. Veto tulee iholle, 16-18. Parviaisen tiikerillä pelastetaan pallo peliin, mutta seuraava syöttö verkkoon, 17-19. Sitten hyökkäys pitkäksi ja Lindbergin aikalisä tilanteessa 17-20. Kankaanpäälle tuomitaan vastaanottovirhe, 17-21. Salgado on yksi erän sankareista Dolen lisäksi, 18-22. Parviaisen ottaa torjunta kiinni, 19-23. Salgado jatkaa vahvasti ja vie Sammon eräpalloon. Mutta ensimmäisestä eräpallosta selvitään, 21-24. Seppänen kuittaa komeasti erän kotiin Sammolle 21-25.
Veto ei oikein päässyt ollenkaan erässä pelin makuun. Virheitä tuli, kun taas Sampo pelasi virheettömän pelin. Timo Tolvanen oli Sammon puolustuksessa herra ja Hidalgo ja Salgado oli kunkku hyökkäyksessä. KoVen hakkurit olivat tilastojen mukaan kahden erän jälkeen miinuksella seitsemän, joten parantaa pitää.

3. erä

Veto johti erän alussa 3-2, mutta Seppänen kavensi pallon pyöriessä Meriksen käsistä Lumon parkettiin, 3-3. Säisän syöttäessä yli peli oli jälleen tasan. Sampo otti jälleen pelin käsiinsä, mutta Kankaanpää kavensi 7-8, Sitten Allu Salgado onnistuu jujussaa jo erän aikana toisen kerran, 8-9. Sammelvuo syöttää verkko kautta ässän. Sampo on liikkeellä kovalla itseluottamuksella. Sampo johtaa erän puolta väliä ennen kahdella pisteellä, 10-12. Haaraniemi lyö pitkän taistelupallon päätteeksi leveäksi, 11-12. Kankaanpää lämpenee jo ennen teknistä, kun pallo putoaa Toni lyönnin jälkeen takaisin KoVen omalle puolelle, 11-14.
Haapasalon keskihyökkäys onnistuu, 12-14. Kankaanpää pitää KoVea pelissä, 12-15. Sammelvuon lyönnillä Sampo jälleen johtoon 13-16, mutta Seppänen kaventaa. Säisä torjuu Niemelän ja Sampo on menossa erän voiton kautta otteluvoittoon. Säisä jatkaa Riihimäen tarjoilusta KoVen kurittamista, 15-18. Salgado vie Sammon jo neljän pisteen johtoon ja Lindberg ottaa aikalisän, 15-19. Aikalisän jälkeen Veto jatkaa virheiden tekemistä, kunnes Seppänen yrittää vielä, 16-20. Säisä tulee jälleen pisteen arvoisesti, 16-21. Tuplavaihto KoVella tilanteessa 18-22. Salgado jatkaa virheetöntä peliään. Ottelupallo tilanteessa 18-24. Salgado päättää erän 19-25 ja ottelu menee Sampolle 3-0. Tärkeät sarjapisteet matkaavat Pielavedelle.
Korson Veto matkaa seuraavaksi lauantaina Raisioon, jossa on edessä pudotuspeliunelman kannalta kauden yksi tärkeimmistä peleistä.

Niklas Seppänen, Kove:
"En usko, että olimme väsyneitä, mutta viimeinen puristus jäi puuttumaan. Jatkopalloja ei saatu tapettua. Oma kausi on ollut aika ailahteleva, mutta eteenpäin on menty."

Jouko Lindberg, Kove:
"Sampo oli kova. Kankaanpään ja Niemelän harteilla on paljon. Keskipelaajat ja Seppänen pelasivat vahvimmin tämän pelin. Niemelän tehot olivat huonot. Vastustajalla oli ehjempi paketti. Virheitä tehtiin enemmän ja se on iso asia tässä lajissa. Ei meilläkään ihan huonoa peliä ollut, mutta vastustaja pystyi hyvin rikkomaan peliämme. Alkuun pystyttiin syötöillä horjuttamaan vastustajaa. Jokainen peli on tärkeä. Lauantaina on voitettava, jos aiotaan pitää pudotuspeliunelmasta kiinni."

Timo "Dole" Tolvanen, Sampo:
"Sain uudet tossut pelin alussa ja ne toimivat hyvin;) Meiltä virkeä esitys tällaisessa otteluruuhkassa. Saatiin showtakin käyntiin ja pelattiin hyvä peli. Ollaan roikuttu hirressä kolme kuukautta pistejupakoiden jälkeen. Saatiin varmistus pudotuspelipaikalta viime viikolla. Se on suuri asia, koska pari kuukautta sitten mietittiin joudutaanko karsimaan, mielestäni saatiin oikeudenmukainen päätös (rangaistus oli oikea, kohtuullistaminen oli oikein). Päätös antoi taistelumieltä loppuun. Pitkä ja kova työ on ollut meillä. Ollaan kasvettu joukkueena matkan varrella."

Jukka Tuovinen, Sampo:
"Olen tyytyväinen tämän päivän esitykseen. Valmistautuminen oli hyvää ja pieni askel on menty eteenpäin peleissä. Keskittyminen peliin oli hyvää tiheästä pelitahdista huolimatta. Paremminkin voisimme pelata, melko normaali peli meille. Kova keskittymisen taso sallii virheitä, joita tuli ensimmäiseen erään. Virheiden määrä on ollut pieni pelistä toiseen. Niiden vähyys on tämän pelin luonne. Meillä on ollut todellisia pelejä jo pitkään. Minimitavoite on ollut kuuden sakkiin ja se on "haarukassa" kaikkien sotkujen jälkeen. Pudotuspeleistä ei tavoitella kuin kirkkainta mitalia. Haastajana lähdetään kärkikolmikkoa vastaan."