Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toni Mäkiaho palaa lohipaitaan

 

Toni Mäkiaho palaa lohipaitaan


Mäkkäri mukana K-Vantaan kokoonpanossa jo huomenna SaPKo-ottelussa

Kiekko-Vantaa saa kovan luokan vahvistuksen hyökkäyskalustoon, kun 36-vuotias Toni Mäkiaho (182 cm, 95 kg) tekee paluun lohipaitaan ottelukohtaisella sopimuksella. Mäkiaho on ehdottomasti yksi kiekkoilevan Suomen tunnetuimpia nimiä, joka urallaan on pelannut yli 700 SM-Liigan ottelua. Mäkiaho on mukana Kiekko-Vantaan kokoonpanossa jo keskiviikkona (23.11), kun lohipaidat kohtaavat Valtti Areenassa SaPKon.

Viime kaudella 28 ottelussa 12 maalia ja 32 tehopistettä

Mäkiahon nimi muistetaan hyvin Vantaalla, tulihan mies viime kaudella mukaan Kiekko-Vantaan joukkueeseen lokakuussa 2010 pelaten ottelukohtaisella sopimuksella lohipaitojen kapteenina 28 ottelua. Niistä Mäkiaho kirjautti tilastokirjoihin 32 tehopistettä (12+20). Kuluvalla kaudella Mäkiaho on pelannut SM-Liigaa TPS:ssä. 19 ottelusta tilastoihin kirjattiin viisi tehopistettä (2+3) ja 12 jäähyminuuttia reilun 12 minuutin ottelukohtaisella peliajalla.

HPK:ssa 2006-2007 55 ottelua, 51 tehopistettä

Mäkiaho on Tampereen Ilveksen kasvatti jonka kiekkoura aikuisten tasolla käynnistyi jo kaudella 1994-1995, kun 'Mäkkäri' debytoi SM-Liigassa HPK:n paidassa. Sen jälkeen liigaotteluita on kertynyt tilastoihin Play Offs-ottelut mukaan lukien yli 700, niistä reilut 300 tehopistettä ja lähes 1400 jäähyminuuttia. Yhden kauden henkilökohtaiset ennätyspisteet SM-Liigassa Mäkiaho nakutti kaudella 2006-2007, kun hän viimeisteli HPK:n paidassa 55 runkosarjan ottelussa 51 tehopistettä (15+36). Kausina 1997-1999 Mäkiaho pelasi HIFK:ssa ja jäähyluukun saranat kuluivat kahden kauden aikana 80 runkosarjan ottelussa yhteensä 355 jäähyminuutin edestä.

Mäkiaho on pitkän ja komean uransa aikana pelannut HPK:n lisäksi kotimaisista joukkueista Ilveksessä, FPS:ssa, HIFK:ssa, Pelicansissa, Tapparassa, KalPa:ssa, Bluesissa, Kärpissä ja TPS:ssa. Ulkomaan liigoista tutuiksi ovat tulleet vuosien saatossa Ruotsin Elitserien ja Allsvenskan (Timrå, Malmö), Itävallan pääsarja ( HC Fribourg) sekä Venäjän RHL-Liiga (Lada Togliatti). Viime keväänä Mäkiaho pelasi Itävallan kakkossarjassa EC Dornbirnin joukkueessa runkosarjan ottelut, sekä pudotuspelit lähes piste per ottelu tahdilla (14 ottelua, 6+7=13).

Mäkiahon palkintokaapista löytyy mm. jääkiekon MM-hopeamitali keväältä 1998 Sveitsin MM-kisoista, yksi SM-Liigan hopea ja neljä pronssia, sekä kaksi A-nuorten Suomen mestaruutta. Kaudella 1994-1995 Mäkiaho edusti Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta MM-kisoissa, lisäksi Mäkiaho on ollut vakiokalustoa rullakiekon MM-joukkueessa, parhaimpana saavutuksena MM-hopea vuodelta 2007.

Kiekko-Vantaan tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Vantaa ry - logo

Kiekko-Vantaa ry - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmelan, 30, sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Salmelalle tuli mahdollisuus siirtyä ulkomaille ja otti loppukaudeksi mielenkiintoisen pestin vastaan.

Lue lisää
Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen toimii Kiekko-Vantaan päävalmentajana myös ensi kaudella. Jani Manninen jatkaa puolestaan apuvalmentajana ja ottaa sen jälkeen vetovastuun kaudelle 2022–23.

Lue lisää
Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Kiekko-Vantaa saa juuri Mestis-kauden kynnyksellä äärimmäisen kovan vahvistuksen hyökkäykseen, kun yli 350 ottelua Liigassa pelannut Matias Sointu, 30, liittyy joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Lue lisää
Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Nico Nurmikannan kanssa.

Lue lisää
Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-liigassa hurjaa jälkeä tehneen juonikkaan hyökkääjälupauksen Aku Kinnarin otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Lue lisää
Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Jarkko Pynnösen kanssa. Raamikas puolustaja on pelannut kaksi edellistä kautta Pelicansin liigajoukkueessa.

Lue lisää