Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Julius Nyqvist Mestiksen lokakuun nuori pelaaja

 

Julius Nyqvist Mestiksen lokakuun nuori pelaaja


Helsingin IFK:sta lainasopimuksella Kiekko-Vantaan miehistössä pelaava puolustaja Julius Nyqvist, 19 (180 cm, 83 kg) on valittu Mestiksen lokakuun nuoreksi pelaajaksi. Nyqvist on pelannut kaikki lohipaitojen 17 ottelua kuluvalla kaudella ja yhtä ottelua lukuunottamatta paikka on ollut Kiekko-Vantaan ykköspuolustajaparissa. Kova suoritus suurimman osan kaudesta 18-vuotiaana pelanneelta Nyqvistilta. 19. ikävuosi tuli täyteen 29. lokakuuta.

Keskimäärin reilut 20 minuuttia peliaikaa per ottelu

Jos Kiekko-Vantaan alkukauden otteluiden pöytäkirjoja katsotaan, 17 paperissa avauskentässä nimet vaihtuvat maalivahdin ja neljän kenttäpelaajan kohdalla useaankin otteeseen. Yksi ja sama nimi löytyy kuitenkin omalta paikaltaan oikean puolustajan tontilta peräti 16 kertaa: Julius Nyqvist. HIFK-kasvatti kuuluu ehdottomasti Mestiksen alkukauden suurimpiin positiivisiin yllättäjiin. Hyvin peliä lukeva perusvarma puolustaja on saanut peliaikaa alkukauden otteluissa keskimäärin yli 20 minuuttia per ottelu.

Kolme tehopistettä lokakuun otteluissa

Tehopisteitä tulokaskauttaan aikuisten sarjatasolla pelaava Nyqvist on kirjauttanut tilastoihin kolme (1+2) ja kaikki syntyivät juuri lokakuun otteluissa. Lokakuun ensimmäisenä päivänä Nyqvist teki esityön Teemu Tallbergin ampumaan ottelun avausmaaliin Kiekko-Laseria vastaan Vantaalla. Heti seuraavassa ottelussa, neljä päivää myöhemmin, Nyqvist ampui uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Paikka oli Turun Kupittaa ja vastassa TUTO Hockey. Nyqvistin maali ylivoimalla tasoitti ottelun 2-2:een ja toi lohipaidoille yhden sarjapisteen. Kolmas tehopiste ja toinen syöttöpiste näki päivänvalon Vaasassa Sportia vastaan lokakuun puolivälissä, kun Nyqvist oli toisena syöttäjänä Kiekko-Vantaan 3-2 kavennusmaalissa ylivoimalla.

Valinta alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen

Nyqvistin onnistuneesta lokakuusta kertoo paljon myös se, että nuorukainen valittiin Raimo Helmisen valmentaman alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen marraskuun 10-12. päivä länsirannikolla pelattavaan neljän maan turnaukseen. Kuluvalla kaudella seitsemän (0+1) alle 20-vuotiaiden maaottelua pelannut Nyqvist taistelee vahvasti paikasta vuodenvaihteessa pelattaviin MM-kisoihin. Kaudella 2009-2010 Nyqvist edusti Leijonia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joista Suomi toi kotiin MM-pronssia. Kaudella 2008-2009 Nyqvist juhli HIFK:ssa B-nuorten Suomen mestaruutta ja kaudella 2009-2010 Nuorten SM-Liigan hopeaa.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Vantaa ry - logo

Kiekko-Vantaa ry - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmelan, 30, sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Salmelalle tuli mahdollisuus siirtyä ulkomaille ja otti loppukaudeksi mielenkiintoisen pestin vastaan.

Lue lisää
Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen toimii Kiekko-Vantaan päävalmentajana myös ensi kaudella. Jani Manninen jatkaa puolestaan apuvalmentajana ja ottaa sen jälkeen vetovastuun kaudelle 2022–23.

Lue lisää
Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Kiekko-Vantaa saa juuri Mestis-kauden kynnyksellä äärimmäisen kovan vahvistuksen hyökkäykseen, kun yli 350 ottelua Liigassa pelannut Matias Sointu, 30, liittyy joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Lue lisää
Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Nico Nurmikannan kanssa.

Lue lisää
Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-liigassa hurjaa jälkeä tehneen juonikkaan hyökkääjälupauksen Aku Kinnarin otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Lue lisää
Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Jarkko Pynnösen kanssa. Raamikas puolustaja on pelannut kaksi edellistä kautta Pelicansin liigajoukkueessa.

Lue lisää