Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiekko-Vantaalle seitsemän sopimuspelaajaa

Kiekko-Vantaalle seitsemän sopimuspelaajaa

 

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat jatkosopimukset puolustaja Joel Pyykkösen sekä hyökkääjien Joakim Kukkosen, Alex Leväsen ja Roope Niskasen kanssa.

Raamikas puolustajakolossi Pyykkönen, 21, saapui Vantaalle kesken viime kauden Rovaniemen Kiekon riveistä. Espoon Palloseuran kasvatti pelasi RoKissa 24 ottelua tehoilla 1+7 ja lohinutussa 10 ottelua tehoilla 1+1. Peruspuolustaja on edustanut junioreissa Bluesia, Pelicansia, SaiPaa ja Jokereita. 

Nopeana luistelijana tunnettu Kukkonen, 22, pelasi viime kaudella tulokaskaudellaan Mestiksessä Kiekko-Vantaan pelipaidassa 31 ottelua, joissa saalisti tehot 4+4. Kukkoselta löytyy vyöltään B-nuorten Suomen mestaruus kasvattajaseurastaan Jokereista keväältä 2013. Laitahyökkääjä on edustanut junioreissa myös HIFK:ta. 

Tunnollinen ja luotettava keskushyökkääjä Levänen, 21, pelasi vakuuttavan tulokaskauden Kiekko-Vantaan miehistössä. Juonikas sentteri nakutti 47 ottelussa tehot 5+11. Grankulla IFK:n kasvatti on voittanut urallaan C-nuorten Suomen mestaruuden 2012. Leväsellä on tilillään kaksi liigaottelua toissa kaudelta. 

Kahteen suuntaan ahkerasti töitä tekevä laitahyökkääjä Niskanen, 23, pelasi viime kaudella pitkästä aikaan lähes ehjän kauden ja iski lohipaidassa 35 ottelussa tehot 2+8. Luisteluvoimainen hyökkääjä on pelannut Mestiksessä 65 ottelua KeuPan, LeKin ja K-Vantaan riveissä. Näissä peleissä Tampereen Ilveksen kasvatti on ottanut ainoastaan yhden jäähyn. 

Uusina kasvoina lohipaitaan liittyvät maalivahti Waltteri Ignatjew, puolustaja Ilari Metsola ja hyökkääjä Antton Mönkäre. Sopimukset kattavat kauden 2018–19. 

Vasta 18-vuotias maalivahtilupaus Ignatjew on tuttu kasvo Kiekko-Vantaan junioreista. Viime kaudella isokokoinen ja atleettinen nuorukainen pelasi TPS:n A-nuorten maalilla 34 ottelua torjuntaprosentilla 89,5. Jokeri-kasvatti Ignatjew oli keväällä voittamassa Mestis-mestaruutta KeuPa HT:lle ja pääsi runkosarjan viimeisessä pelissä tekemään debyyttinsä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. 

Metsola, 25, on kokenut tekijä Mestikseen, sillä luotettavalla peruspuolustajalla on vyöllään 214 runkosarjaottelua SaPKon ja Peliittojen joukkueissa. Peliitoissa Metsola vietti neljä edellistä kautta. Viime kaudella puolustaja pelasi heinolalaisten kokoonpanossa 44 ottelua tehoilla 3+3. Alakerran isäntä on pelannut urallaan viisi liigaottelua HIFK:n ja Pelicansin paidassa. Metsola oli voittamassa kasvattajaseurassaan HIFK:ssa B-nuorten SM-kultaa 2009 ja A-nuorten Suomen mestaruutta 2012.

Mönkäre, 22, pelasi lohipaidassa kaksi ottelua kaudella 2015–16. Kahdella edellisellä kaudella monipuolinen hyökkääjä edusti SaiPaa, jossa tilille kertyi yhteensä 29 liigaottelua tehoilla 0+3. Erinomaisena joukkuepelaajana tunnettu Mönkäre nakutti viime kaudella SaiPalle A-nuorten SM-liigassa 38 ottelussa tehot 11+14, SM-liigassa tilille kertyi 12 ottelua ja lisäksi Mönkäre kävi kolmen ottelun lainapestillä SaPKossa. Espoolaislähtöinen GrIFK-kasvatti on voittanut urallaan kaksi C-nuorten -ja yhden B-nuorten Suomen mestaruuden. 

Kiekko-Vantaan sopimustilanne 2.5

Maalivahdit:
Waltteri Ignatjew
Juho Ratilainen (Jokerit)
Eetu Mäkiniemi (Jokerit)

Puolustajat:
Joel Pyykkönen
Ilari Metsola
Nico Nurmikanta (Jokerit)
Roope Reini (Jokerit)

Hyökkääjät:
Joakim Kukkonen
Alex Levänen
Roope Niskanen
Antton Mönkäre
Erik Embrich (Jokerit)
Joona Monto (Jokerit)
Aleksi Halme (Jokerit)

Kiekko-Vantaan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmelan, 30, sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Salmelalle tuli mahdollisuus siirtyä ulkomaille ja otti loppukaudeksi mielenkiintoisen pestin vastaan.

Lue lisää
Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen toimii Kiekko-Vantaan päävalmentajana myös ensi kaudella. Jani Manninen jatkaa puolestaan apuvalmentajana ja ottaa sen jälkeen vetovastuun kaudelle 2022–23.

Lue lisää
Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Kiekko-Vantaa saa juuri Mestis-kauden kynnyksellä äärimmäisen kovan vahvistuksen hyökkäykseen, kun yli 350 ottelua Liigassa pelannut Matias Sointu, 30, liittyy joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Lue lisää
Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Nico Nurmikannan kanssa.

Lue lisää
Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-liigassa hurjaa jälkeä tehneen juonikkaan hyökkääjälupauksen Aku Kinnarin otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Lue lisää
Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Jarkko Pynnösen kanssa. Raamikas puolustaja on pelannut kaksi edellistä kautta Pelicansin liigajoukkueessa.

Lue lisää