Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Niemen numero 39 jäädytetään

 

Antti Niemen numero 39 jäädytetään


Kiekko-Vantaa ja Jokerit avaavat pääkaupunkiseudun jääkiekkokauden perjantaina 10. elokuuta Tikkurilan Valtti Areenassa pelattavalla ottelulla. Ennen ottelua on luvassa juhlaseremonia, kun Kiekko-Vantaa kunnioittaa Stanley Cup-mestari Antti Niemen tähänastista uraa jäädyttämällä kasvattinsa pelinumeron 39. Niemi pelasi numerolla 39 lohipaidoissa Mestistä vuosina 2002-2005. Kiekko-Vantaan junioreissa kiekko-oppinsa saaneen Niemen 39 on kolmas vuonna 1994 perustetun Kiekko-Vantaan seurahistorian aikana jäädytetty pelinumero. Aiemmin Valtti Areenan kattoon ovat nousseet Jukka Hakkaraisen lohipaita numero 7 (2007), sekä Petri Pitkäjärven lohipaita numero 10 (2008).

Antti Niemi torjui vuosina 2002-2005 Kiekko-Vantaan maalilla yhteensä 63 Mestiksen runkosarjan ottelua, sekä kahdeksan playoff-ottelua. Lisäksi Niemi puki juniorivuosinaan lohipaidan ylleen mm. A- ja B-junioreiden SM-sarjassa. Mestiksessä Niemi debytoi kaudella 2002-2003 ollessaan 19-vuotias. Yhteensä Niemi torjui Kiekko-Vantaalle kolmen kauden aikana 29 voittoa runkosarjassa. Niemi on lohipaitojen Mestis-historian eniten runkosarjan otteluita ja voitto-otteluita torjunut maalivahti. Kolmen SM-Liigassa pelatun Pelicans-kauden jälkeen Niemi siirtyi kesällä 2008 Pohjois-Amerikkaan Chicago Blackhawksin joukkueeseen, missä hän juhli Stanley Cupin mestaruutta kauden 2009-2010 päätteeksi pelattuaan kaikki Chicagon 22 playoff-ottelua. Nykyisin San Jose Sharksia edustava Niemi on pelannut NHL:ssä yhteensä 170 runkosarjan ottelua ja 45 playoff-ottelua.

Runkosarjassa Niemi on torjunut 96 voitto-ottelua ja 19 nollapeliä. Pudotuspeleistä saldo on 45 ottelua ja 25 voittoa (kaksi nollapeliä). Voitto-otteluiden määrässä Niemi jakaa suomalaisten NHL-maalivahtien kaikkien aikojen tilastojen kärkipaikan yhdessä Miikka Kiprusoffin kanssa.

UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Vantaa ry - logo

Kiekko-Vantaa ry - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmelan, 30, sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Salmelalle tuli mahdollisuus siirtyä ulkomaille ja otti loppukaudeksi mielenkiintoisen pestin vastaan.

Lue lisää
Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen toimii Kiekko-Vantaan päävalmentajana myös ensi kaudella. Jani Manninen jatkaa puolestaan apuvalmentajana ja ottaa sen jälkeen vetovastuun kaudelle 2022–23.

Lue lisää
Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Kiekko-Vantaa saa juuri Mestis-kauden kynnyksellä äärimmäisen kovan vahvistuksen hyökkäykseen, kun yli 350 ottelua Liigassa pelannut Matias Sointu, 30, liittyy joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Lue lisää
Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Nico Nurmikannan kanssa.

Lue lisää
Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-liigassa hurjaa jälkeä tehneen juonikkaan hyökkääjälupauksen Aku Kinnarin otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Lue lisää
Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Jarkko Pynnösen kanssa. Raamikas puolustaja on pelannut kaksi edellistä kautta Pelicansin liigajoukkueessa.

Lue lisää