Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Korso ei saanut pisteitä Keski-Suomesta

Korson Veto matkusti lumiseen Keski-Suomeen lauantaina 14.1.2012 Muuramen Lentopallon vieraaksi. Lämmittely aloitettiin jo bussissa tietokilpailulla, jonka ehdoton pistemies oli Pasi Kuosmanen. Ennen pelin alkua KoVe:n valmentajalta Jouko Lindbergiltä kysyttiin, miltä tuntuu palata Keski-Suomeen. "Hyvältä tuntuu ja haastamaan lähdetään." MuurLe:n brasilialaispassari, Cavalari, ei palannut joululomalta takaisin, mutta tämä ei tule vaikuttamaan kotijoukkueen peliin, totesi MuurLe:n valmentaja Shailen Ramdoo. "Joukkue tulee aina ennen yksilöitä, joten joukkue on vahva edelleen. Odotan kovaa vastusta nyt kun Toni Kankaanpää on kokoonpanossa."

Ottelun ensimmäisen erän KoVe aloitti kuusikolla Pasi Kuosmanen, Petteri Laurila, Niklas Seppänen, Tuomas Haapasalo, Teemu Niemelä, Toni Kankaanpää ja liberona Kai Liukkonen. MuurLe:n kuusikko oli Tuomo Ikonen, Milos Simovic, Atte Kyrölä, Humberto Silva, Kasper Vuorinen, Ville Heiskanen ja liberona Jarmo Korhonen. Keskihyökkääjä Meris Merisaar puuttui Korson Vedon aloituksesta kuumeen takia.

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti. Kankaanpään vahva hyökkäyspeli piti Korson muutaman pisteen johdossa erän alussa. Syöttöpeli oli kummallakin joukkueella ontuvaa. Tekninen aikalisä saavutettiin KoVe:n johtaessa 14-13. Tilanteessa 21-20 Lindberg turvautui toiseen aikalisään, joka tuotti tulosta ja Niemelä hyökkäsi pallon MuurLe:n kenttään. Kotijoukkueen vahva torjunta pysäytti KoVe:n useasti, ja vaikka syöttövirheitä tekivät molemmat joukkueet, pystyi MuurLe pitämään johtoasemansa. Vuorisen vaikea syöttö tuotti eräpallon Muurlelle 24-22, jonka jälkeen Kankaanpää otettiin nelospaikalta kiinni ja erä päättyi MuurLe:lle lukemin 25-22. Muurle karkasi toisen erän alussa jo 8-4 johtoon. MuurLe:n hyökkäyspeli toimi hyvin, vaikka aloitussyötöissä tuli edelleen virheitä. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 14-9. Silva jatkoi vahvasti verkolla. Tilanteessa 12-15 Seppänen kavensi laidasta ja Kankaanpää jatkoi vahvaa syöttövuoroa. Seppänen onnistui torjunnan käsistä ja vastustajan verkkovirheellä KoVe tasoitti tilanteeksi 14-15. Heiskanen löi yli ja MuurLe oli pakotettu aikalisään.
Tilanteessa 16-17 KoVe vaihtoi Merisaaren Kuosmasen tilalle syöttämään. Seppänen pysäyttää MuurLe:n hyökkäyksen torjunnalla ja tilanne on jälleen tasan 17-17. Heiskasen hyökkäys laidasta onnistuu ja syöttövuoro MuurLe:lle. Heiskanen syöttää tilanteeseen 19-17, jolloin Lindberg ottaa KoVe:lle aikalisän. Tuomo Ikonen syöttää tilanteessa 20-18. Epäselvä tilanne ja yleisön mylvinnästä huolimatta piste KoVe:lle. Tilanteessa 22-21 KoVe tekee vaihtoja: Laurila ja Niemelä pois, Piippo ja Kurppa tilalle. Tilanteessa 23-21 Silva syöttää. Kankaanpää varmistaa hyökkäyksellään, ettei erä ole vielä pelattu, tilanne 22-23. MuurLe saa eräpallotilanteen onnistuneella laitahyökkäyksellä. Lindberg ottaa tuplavaihdon takaisin. Seppänen onnistuu laidasta ja KoVe:lta syöttämään Merisaar. Kankaanpää tasoittaa vastapallosta 24-24. Jatkopalloja pelataan tasaisesti tilanteeseen 29-29. Haapasalo syöttää, mutta Simovic hyökkää pallon torjunnasta yli. Lopulta tiukka erä kotijoukkueelle 31-29.

Kolmannen erän avauspisteen iskee Kankaanpää kuutospaikalta. Erä etenee tasatahdissa tilanteeseen 9-9. Lindberg korostaa aikalisällä torjuntapeliä ja tämä tuottaa tulosta. Korso johtaa tilanteessa 12-9 ja vielä teknisellä aikalisälläkin 14-12. Jussi Kaattarin onistuneen hyökkäyksen jälkeen tilanne Kove:lle 15-13. MuurLe jauhaa vahvaa peruspeliään ja siirtyy 19-17 johtoon. Niemelä palaa kentälle ja Seppäsen tilalle tulee Teppo Pulkkinen. MuurLe taistelee jatkopallot itselleen ja loppuerä selkeästi kotijoukkueelle 25-18. MuurLe:n parhaana pelaajana palkittiin Atte Kyrölä ja KoVe:n parhaana Toni Kankaanpää.

Lähivakuutuspisteet:
3 pistettä: Humberto Silva
2 pistettä: Atte Kyrölä
1 piste: Toni Kankaanpää

Jouko Lindberg, KoVe:
"Laurila ja Liukkonen hoitivat tonttinsa. Valitettavaa oli, että ratkaisupalloissa pehmettiin. Iso yllätys oli Merisaaren 38c kuume, joka selvisi vasta pukukopissa ennen ottelua. Meris on ollut kovin torjujamme ja hän oli lähtökohtaisesti meiltä kovin pysäyttämään Silvaa. Hakkuripelissä hävittiin. Tietyissä rotaatioissa otettiin syötössä riskiä, erityisesti Silvaa vastaan. Syöttövirheitä tuli kuitenkin liikaa, 13."

Shailen Ramdoo, MuurLe:
"Olen iloinen poikien puolesta ja ylpeä heistä. 3-0 on hieno tulos ja parempi kuin osattiin odottaa, koska Kove on pelannut viime pelit hyvin. Toinen erä olisi voinut muuttaa peliä, mutta veimme lopun hienosti. Moni asia toimi oikeaan aikaan. Joukkue on oppinut harjoittelun ja pelin kautta, että tietyt asiat pitää tehdä tiettyyn aikaan. Syöttövirheiden määrä väheni loppua kohden ja pojat seurasivat hyvin asioita, joita valmentaja heille kertoi. Vuorinen teki myös hyvää työtä passarina. Tällä osastolla ei ole ongelmia, vaikka Cavalari ei palannutkaan Suomeen."

Toni Kankaanpää, KoVe (17, +6):
"Oltiin pikkaisen perässä joka osa-alueella, viimeinen napsu puuttui. Toisessa erässä oli hyvä nousu, mutta ei saatu peliä poikki. Hivenen jännitti enemmän henkilökohtaisesti, koska olen itsekin edustanut MuurLe:a. Oma peli oli aika vuoristorataa. Syöttö oli katastrofi toisen erän hyvää pätkää lukuun ottamatta."

Atte Kyrölä, MuurLe (11, +6):
Voitosta huolimatta peli oli nihkeää. Mielestäni heikoin kotipelimme. Erien lopuissa saatiin hyvin puristettua. Oma vastaanotto toimi, vaikka roolini siinä onkin pieni. Syöttöön en saanut tehoja ja vähän meni rullasyötöksi. Toisen passarimme joululomalle jäänti hämmensi hieman koko porukkaa, mutta onneksi Vuorinen on vähintään samantasoinen kaveri."