Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sampo haki pisteet Vedolta

Pielaveden Sampo lähti Savoon tyytyväisenä kolme pistettä mukanaan Korson Vedon vieraaksi Vantaan Korson Lumoon oli saapunut Pielaveden Sampo, sarjajumbo. Pielaveden ylpeys on harvoin ollut sarjataulukossa, jos koskaan, liikkeellä näin huonolla sijoituksella. Sampohan menetti ”valehakkuri”-episodin takia sarjapisteensä ja nyt niitä pisteitä on uuden yrityksen myötä kasassa vasta kolme. Korson ylpeydellä pisteitä on puolestaan kolmetoista. Molemmat joukkueet hävisivät itsenäisyyspäivän ottelunsa 0-3. VaLePa voitti Vedon ja Loimu Sampon. Vedon edellinen kotiottelu viime sunnuntaina jatkoi kotiotteluiden voittoputkea jo kolmen ottelun pituiseksi.  KoVe lähti peliin kuusikolla Laurila, Pulkkinen,  Kankaanpää,  Merisaar, Haapasalo, Niemelä ja liberona Kai Liukkonen.  Porukka saatettiin kentälle kunnon länkkärihenkeen Ennio Morriconen sävelmin. Sampo aloitti pelin kuusikolla Riihimäki, Sivonen, Seppänen,  Säisä, Haaraniemi, Leikas ja liberona Antti Sairanen  Päätuomarina oli Pasi Hakkarainen ja verkolla Ari Rinne.  Yleisöä oli TV-ottelun kunniaksi saapunut pimeyden keskeltä Lumon lauteille 510 katsojaa.

1.erä

Aki Riihimäki aloitti ensimmäisen erän. Petteri Laurila aloitti komealla jujulla. Pelin sujui tasaisissa merkeissä. Kankaanpään Toni oli vahvassa syöttövireessä aloittamalla ässäsyötöllä. Peli oli tasoissa vielä tilanteessa 5-5. Pulkkisen Tepon antennilyönnillä Sampo siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 5-6. KoVen hyökkäys toimi hyvin ja virheettömästi kuten myös Timo Leikkaan hakkuripeli. Niemelän Jussin hakkuripeli toimi myös hyvin. Sampo johti tilanteessa 9-10. Veto siirtyi Seppäsen Pekan rättilyönnillä johtoon 12-11. Leikkaan rättilyönnin jälkeen Veto siirtyi jälleen johtoon, mutta Pulkkisen Tepon pitkäksi menneellä syötöllä Sampo tasoitti. Sampo meni tekniselle aikalisälle yhden pisteen johdossa Toni Kankaanpään hyökkäysvirheellä. Leikkaan Timon hurja vire jatkui aikalisän jälkeen.  Meris Merisaar löi keskihyökkäyksen rättiin ja Jokke Lindberg oli pakotettu ottamaan aikalisän Sammon johtaessa 15-17. Pitkän taistelupallon käännyttyä Pielavedelle Sampo oli edelleen kahden pisteen karkumatkalla.  Vedon ongelmana aloituserässä olivat syöttövirheet ja Sampo piti Vetoa pihdissä vielä tilanteessa 19-20. Sampo jaksoi uskoa pitkissäkin palloissa omaan tekemiseensä ja Sivosen Ilarin lyönnin pysyessä ruudussa, Sampo johti jo 20-22 Lindbergin käyttäessä toisen aikalisänsä.  Meris torjuu Sivosen ja Veto kaventaa tilanteeksi 22-23. Leikas ratkaisi erän upeasti nelospaikalta ja Sampo vei erän ansaitusti. Veto tuntui pelaavan käsijarru päällä ja pelaajille tulee ensimmäiseen erään liikaa aloitusvirheitä, jotta KoVe olisi tosissaan haastanut Sampon.

2.erä

Haapasalo aloittaa toisen erän upeasti ässäsyötöllä. Vedon hyökkäys yskähteli edelleen toisen erän alussa. Peli kuitenkin pysyi tasaisena. Leikas onnistuttiin torjumaan erän alussa ja Veto siirtyi 4-3 johtoon.  Erän alku oli hakkureiden taistelua. Sampolla oli erän alussa myös syöttövirheitä, joten peli oli tasoissa vielä tilanteessa 7-7. Seppänen tuli Pulkkisen tilalle ja Niklas ratkaisi heti ja kavensi 8-9. Veto sai torjunnan kuntoon ja Leikas torjuttiin Tonin toimesta komeasti. Sampo kuitenkin piti Vedon vastaanottoa varpaillaan ja tekniselle aikalisälle mentiin Sampon johtaessa 12-14.

Haaraniemen lyödessä keskihyökkäyksen pitkäksi Veto hengitti jälleen iholla ja meni Haapasalon torjuessa Seppäsen Veto siirtyi johtoon 15-14. Riihimäen eka juju onnistuu ja peli on jälleen tasoissa, 16-16. Jokke tekee tuplavaihdon Vedon johtaessa 17-16. Riihimäki oli päättänyt yksin ratkaista erän Sampolle ja tasoitti tilanteeksi 18-18. Tuplavaihto otettiin takaisin. Vedon syöttövirheiden määrä pysyi toisessa erässä edelleen korkealla, silti tilanne säilyi Vedon pienessä johdossa. Niklas Seppäsen lyödessä leveäksi Sampo siirtyi johtoon 20-21. Vedolla oli jo tähän mennessä yhdeksän syöttövirhettä. Haapasalon komea torjuntaote jatkuu ja Veto siirtyy johtoon tilanteessa 22-21. Tuovinen on pakotettu ottamaan aikalisän. Seppäsen Nikelle tuli erän loppuun hyviä onnistumisia niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessä. Leikas vie komealla hyökkäyksellään Sampon eräpalloon.  Seppäsen Niklaksen antennilyönti päättää erän ja Sampo vie erän ansaitusti 23-25. Edelleen oli Vedolla käsijarru päällä ja omilla virheillä lahjoitettiin Sampolle aivan liikaa pisteitä.

3. erä

Pitkän tauon jälkeinen kolmas erä voi yleensä muuttaa pelin kulun.  Erä alkaa kuitenkin Sampon hallinnassa. Seppäsen Niklas oli kotijoukkueesta vireessä. Niemelän Jussin torjunta Seppäsen Pekan lyöntiin tasoitti erän tilanteeksi 3-3. Kankaanpään komealla lyönnillä nelospaikalta Veto siirtyi jo kahden pisteen johtoon. Seppäsen syöttäessä pitkäksi Veto johti jo 8-6. Leikas löi rättiin ja Veto johtoon 9-6. Vedon hyökkäysvirheiden takia Sampo kavensi ja Sivosen torjuttua Niemelän Veto johti enää 10-9.  Vedon torjunnan tiivistyessä johto venähti jälleen neljään pisteeseen, 13-9. Tekniselle mentiin Vedon viiden pisteen johdossa.  Haapasalo aloittaa teknisen jälkeen kahdella ässällä. Veto oli erän puolen välin jälkeen turvallisen tuntuisessa 18-11 johdossa. Riihimäki otettiin penkille ja Sisso korvasi hänet erän puolessa välissä. Leikas yritti vielä ässällä kaventaa ja Lindbergin Jouko otti aikalisän tilanteessa 19-14. Haapasalo saa keskihyökkäyksensä toimimaan ja Veto johtoon 21-15. Haapasalo jatkaa ässätehtailuaan ja Veto johtaa jo 23-16. Piippo torjuu Vedon eräpallotilanteeseen. Sivonen lyö eräpallotilanteessa rättiin ja Veto voittaa erän selvästi 25-16.

4.erä

Säisä aloittaa erän tappamalla vastapallon.  Vedolla on erän alussa isoja haasteita vastaanotossa. Tehokkaalla Meriksen hyökkäyksellä Veto pysyy kuitenkin iholla. Säisän leijan leijuessa yli, tilanne on tasainen 3-4. Leikas on tehokkaana ja Sampo johtaa Seppäsen syöttäessä 5-6. Niemelän tämän erän kolmannella pisteellä Veto tasoittaa tilanteeksi 7-7. Seppäsellä on myös tehot kunnossa ja Veto kaventaa tilanteeksi 8-9. Laurilan syöttövuorolla Veto tasoittaa.  Seppäsen ässällä Veto siirtyy johtoon.  Niemelän Jussin erän viidennellä pisteellä Veto johtoon 12-11. Tekniselle mennään Pielaveden johdossa Leikaksen lyötyä Vedon torjunnan käsistä pallon ulos.  Haapasalon lyödessä keskihyökkäyksen pitkäksi valmentaja Lindberg on pakotettu ottamaan aikalisän. Sampo johtaa teknisen jälkeen kahdella pisteellä, 14-16. Veto lahjoittaa hyökkäysvirheillään pari pistettä ja Sampo siirtyy jo neljän pisteen johtoon.
Sisson syöttövuoro on ollut tehokas ja Sampo on jo 14-20 johdossa.  Säisä nauttii Riihimäen tarjoilusta ja Sampo johtaa jo turvallisesti 15-21. Sampo piti loppuerän Vedon pihdeissä ja Veto vain rimpuili. Sampo vie lopulta erän selvin numeroin 20-25 ja ottelun 1-3.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Timo Leikas 20/+6, Pielaveden Sampo
Jussi Niemelä 18/+11, Korson Veto

Tatu Säisä, Pielaveden Sampo

”Oli mukava, kun saatiin pisteet. Kovasti on Korso parantanut siitä miten pelasivat Kiuruvedellä. Kolme pistettä maistui hyvältä”.

Jukka Tuovinen, Pielaveden Sampo

” Ollaan aikataulussa. Me pyritään vain keskittymään omaan peliin. Olen todella tyytyväinen kolmeen pisteeseen, vaikka meiltä olivat Sammelvuon Ilkka ja Allu Salgado poissa. Viimeinen erä ratkesi siihen että puolustettiin hyvin. Salgadolla oli polvessa pieni tähystys, mutta ilmeisesti jo viikon kuluttua jälleen rivissä. Lähdetään positiivisella mielellä ensi viikon europeliin. Ilmapiiri on joukkueessa tällä hetkellä hyvä. Ei ole heitetty pyyhettä missään nimessä heitetty kehään ja nyt nautitaan pelaamisesta."

Jouko Lindberg, Korson Veto

”Vastustaja ansaitsi voittonsa tasaisemmalla suorituksella. Toisessa ja neljännessä erässä tuli välillä omilal virheillä pisteputkia.  Sampo käytti ”ihan sikana” nelospaikalla meidän torjunnan käsiä hyväksi”.

Tuomas Haapasalo, Korson Veto

”Kahteenkymppiin mentiin erissä ihan hyvin, mutta sitten tulevat omat virheet. Ratkaisupallot pitäisi ottaa rohkeammin ja tappaa ne pallot. Oli mukava pelata viime kauden joukkuettani Sampoa vastaan”