Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiekko-Vantaan valmennukseen tukea huipputekijältä

 

Kiekko-Vantaan valmennukseen tukea huipputekijältä


Huippuvalmentaja Raimo Summanen, 49, on aloittanut yhteistyön Kiekko-Vantaan Mestiksessä pelaavan edustusjoukkueen kanssa. Summasen ensimmäinen kontakti joukkueen pelaajistoon tapahtui maanantaina, kun mestarivalmentaja astui jäälle johtamaan joukkueen iltapäiväharjoitusta Tikkurilan Valtti Areenassa. Kiekko-Vantaa tiedotti asiasta verkkosivuillaan maanantaina iltapäivällä.

Summasen ja Kiekko-Vantaan valmennusjohdon ensimmäinen yhdessä luotsaama ottelu nähdään ylihuomenna keskiviikkona, kun kotiottelussa vastaan asettuu Hokki Kajaanista. Lohipaitojen ja Summasen yhteistyön malli ja muoto selviävät tarkemmin seurajohdon ja valmennustiimin välisissä keskusteluissa.

"Maailmanluokan kyky nuorten pelaajien kehittämisessä"

Summasen kaltaisen huipputekijän liittyminen Kiekko-Vantaan vahvuuteen on todella iso asia lohipaidoille. "Uskomattoman hieno asia Kiekko-Vantaan edustusjoukkueelle ja koko organisaatiolle, että saimme tämän tason tekijämiehen yhteistyöhön kanssamme. 'Rami' osoitti todellista 'lätkäjätkän' mentaliteettia lähtiessään mukaan talkoisiin, sillä korvausta palveluksistaan mies ei vaatinut. Mikäli Summanen saa tarjouksen esimerkiksi ulkomailta, hän on tietenkin vapaa lähtemään. Toivottavasti saamme kuitenkin nauttia hänen huippuosaamisestaan mahdollisimman pitkään, mieluiten ja kenties koko loppukauden ajan", Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Mikko Korhonen taustoittaa seuran verkkosivuilla.
 
Kiekko-Vantaa on tällä hetkellä runkosarjassa viimeisenä, mutta piste-ero kuudentena (viimeinen suora Play Offs-paikka) olevaan LeKiin on vain yhdeksän pistettä. "Joukkueemme on pelannut alkukaudesta hyvin ja hallinnutkin suurinta osaa otteluista, mutta tulos on jäänyt liian laihaksi. Erityisesti niukkojen ja harmittavien tappioiden kääntäminen voitoiksi ja maalinteon terävöittäminen ovat ne teemat, joihin uskon ja tiedän Summasen pystyvän vaikuttamaan. 'Rami' on maailmanluokan kyky nuorten pelaajien kehittämisessä ja se on seuramme, sekä nuoren joukkueemme kannalta todella iso asia. Saamme ikään kuin uuden startin kaudelle ja nostamme tekemisen tasoa kaikilla osa-alueilla", Korhonen vakuuttaa.

Viidet MM-kisat ja kevään 1995 maailmanmestari

Raimo Summanen on kotoisin Jyväskylästä ja hän on JYPin kasvatti. Suomen Jääkiekkoleijona numero 142 pelasi pelaajauransa (1979-1995) aikana mm. viidet MM-kisat, kahdet Olympialaiset ja kaksi Kanada Cupia. Maajoukkueuran hienoimmat hetket olivat 1995 maailmanmestaruus, sekä alle 20-vuotiaiden MM-pronssi 1982 kisoista, joissa Summanen voitti turnauksen piste- ja syöttöpörssit.
 
Edmonton Oilersin kuudennen kierroksen NHL-varaus kesältä 1982 (125. varaus) nähtiin NHL:ssä 151 runkosarjan ottelussa (36+40=76), sekä 10 Play Offs-ottelussa (2+5=7) Oilersin ja Vancouverin Canucksin joukkueissa. Summanen pelasi kaudella 1983-1984 Stanley Cupin mestaruuden voittaneen Oilersin miehistössä kaksi runkosarjan ottelua (1+4=5), sekä viisi Play Offs-ottelua (1+4=5) pelattuaan sitä ennen suurimman osan kaudesta Suomessa, mutta mestaruuspokaalin ei nimeä kirjoitettu, koska Summanen ei pelannut Stanley Cupin finaalisarjassa yhtään ottelua.

Kaudella 1982-1983 SM-Liigan runkosarjassa 45 maalia

SM-Liigassa Summanen edusti Lahden Kiekkoreipasta, Ilvestä, HPK:ta, TPS:a ja Jokereita. Runkosarjan otteluita kertyi 385 ja niissä Summanen nakutti hurjat 253 maalia ja yhteensä 462 tehopistettä. Pudotuspelejä kertyi 27 (17+14=31) ja Suomen mestaruutta Summanen juhli kahdesti: 1993 ja 1995, molemmat TPS:ssä. Lisäksi Summanen saavutti pelaajana SM-Liigassa yhden SM-hopean (Ilves 1990), sekä kolme SM-pronssia (Ilves 1983, Ilves 1989 ja HPK 1991). SM-Liigan tähdistökentälliseen Summanen valittiin neljä kertaa: 1983, 1984, 1989 ja 1990. Summanen voitti SM-Liigan maalikuninkuuden ja pistepörssin kahdesti (1983 ja 1990).
 
Summasen kaudella 1988-1989 SM-Liigan runkosarjassa tekemät 81 tehopistettä (35+46) on SM-Liigan kaikkien aikojen kolmanneksi kovin yhden kauden aikana saavutettu pistemäärä. Yhden kauden aikana SM-Liigassa tehdyissä maaleissa kaikkien aikojen listalta Summasen nimi löytyy top-10:stä kaksi kertaa. Kauden 1982-1983 45 maalia 36 runkosarjan ottelussa on kaikkien aikojen toiseksi kovin yhden kauden maalimäärä SM-Liigassa. Kaudella 1989-1990 Summanen ampui 40 runkosarjan ottelussa 39 maalia ja tämä saavutus löytyy kyseisen tilaston sijalta seitsemän.

Valmentajana kaksi SM-kultaa ja World Cupin hopea

Summasen valmentajaura käynnistyi kaudella 1997-1998, kun hän toimi HIFK:ssa Erkka Westerlundin apuvalmentajana. Ensimmäinen kausi valmentajana toi heti täysosuman, kun HIFK juhli kauden päätteeksi Suomen mestaruutta. Seuraavalla kaudella kaksikko valmensi HIFK:n SM-hopealle, jonka jälkeen oli edessä siirto Jokereihin. Kaudet 1999-2001 Summanen toimi Jokereissa Westerlundin apuvalmentajana ja kaudet 2001-2003 päävalmentajana. Kaudella 1999-2000 Jokerit saavutti SM-hopeaa ja kaudella 2001-2002 Summanen valmensi Jokerit Suomen mestariksi viiden vuoden tauon jälkeen.
 
Kausina 2003-2005 Summanen toimi Suomen maajoukkueen päävalmentajana. Alkusyksyn 2004 World Cupissa Summanen valmensi kiekkoleijonat komeasti hopealle. Kaudella 2005-2006 Summanen toimi Espoon Bluesin urheilutoimenjohtajana ja kaudella 2006-2007 NHL-joukkue St Louis Bluesin kykyjenetsijänä. Kaudella 2010-2011 Summanen toimi KHL-joukkue Avangard Omskin päävalmentajana. Lisäksi Summanen on valmentanut Sveitsin liigassa (NLA) Rapperswillia kaudella 2009-2010, sekä toiminut Ilveksen urheilutoimen konsulttina kaudella 2009-2010.

Kiekko-Vantaan tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Vantaa ry - logo

Kiekko-Vantaa ry - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmela jättää Kiekko-Vantaan - uusi osoite löytyy ulkomailta

Saku Salmelan, 30, sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Salmelalle tuli mahdollisuus siirtyä ulkomaille ja otti loppukaudeksi mielenkiintoisen pestin vastaan.

Lue lisää
Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen jatkaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja ensi kaudella

Mika Niskanen toimii Kiekko-Vantaan päävalmentajana myös ensi kaudella. Jani Manninen jatkaa puolestaan apuvalmentajana ja ottaa sen jälkeen vetovastuun kaudelle 2022–23.

Lue lisää
Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

Kiekko-Vantaa saa juuri Mestis-kauden kynnyksellä äärimmäisen kovan vahvistuksen hyökkäykseen, kun yli 350 ottelua Liigassa pelannut Matias Sointu, 30, liittyy joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Lue lisää
Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Nico Nurmikannan kanssa.

Lue lisää
Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-Liigan pistehai Aku Kinnari lohipaitaan

Nuorten SM-liigassa hurjaa jälkeä tehneen juonikkaan hyökkääjälupauksen Aku Kinnarin otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Lue lisää
Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Jarkko Pynnönen Kiekko-Vantaan pakistoon

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Jarkko Pynnösen kanssa. Raamikas puolustaja on pelannut kaksi edellistä kautta Pelicansin liigajoukkueessa.

Lue lisää